Δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στον Ολυμπιακό

Βαγγέλης Μαρινάκης

i

© Intime

Δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 14:36 - 27.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 27.04.2023

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης προχώρησε στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ για «δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας».

Έξαλλοι στον Ολυμπιακό: «Βάφτισαν πέναλτι μια φάση που δεν υπάρχει επαφή, σκότωσαν το ποδόσφαιρο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:18 - 23.04.2023

Έξαλλοι στον Ολυμπιακό: «Βάφτισαν πέναλτι μια φάση που δεν υπάρχει επαφή, σκότωσαν το ποδόσφαιρο»

Θέση για τη διαιτησία Νταβίντε Μάσα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ πήρε ο Ολυμπιακός, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης και της ΕΠΟ και κάνοντας λογο για ανύπαρκτο πέναλτι στο 2-1 της Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός εξαπέλυσε βολές κατά πάντων μετά την ήττα από την ΑΕΚ την περασμένη εβδομάδα στο Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκοι» με επίσημη τοποθέτησή τους έκαναν λόγο για καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τους «αλήτες της ΕΠΟ και από την ανίκανη κυβέρνηση» τονίζοντας ότι οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά έκαναν μεγάλη υπομονή μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Αντεισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, ασκήθηκαν οι ακόλουθες πειθαρχικές διώξεις.

 1. Σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός-ΑΕΚ που διεξήχθη την 23-4-2023 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Super League, διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας. 

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.»