Η Αμπερντίν έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Ολυμπιακό να μπει στο Europa League
i

© Intime

Η Αμπερντίν έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Ολυμπιακό να μπει στο Europa League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:21 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:24 - 03.07.2023

Μέσω της τεχνολογίας, η δημοφιλής πλατφόρμα «ClubElo» δημοσίευσε τις πιθανότητες εισόδου των ομάδων από τα προκριματικά στους ομίλους του UEFA Europa League. Ανάμεσα τους και ο Ολυμπιακός που συγκέντρωσε λιγότερες πιθανότητες από την Αμπερντίν.

Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη ξεκινάει στις 10 Αυγούστου, με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν τον ηττημένο του ζευγαριού Σερβέτ - Γκένκ. Στόχος η πρόκριση στους ομίλους του Europa League με τους «ερυθρόλευκους» να καλούνται να προσπεράσουν δύο γύρους (τρίτο προκριματικό και playoffs), για να βρεθούν στην ίδια διοργάνωση που αγωνίστηκαν και την περασμένη σεζόν..

Οι δύσκολοι αντίπαλοι επηρεάζουν το ποσοστό του Ολυμπιακού

Θεωρητικά, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν είναι αδύνατο να προκριθεί στα τελικά, αφού έχει σύμμαχο την ιστορία. Όμως, η πιθανότητα να συναντήσει μπροστά της ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Αϊντχόφεν, η Άντβερπ, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, η Ντινάμο Κιέβου κάνει δυσκολότερο το έργο των ποδοσφαιριστών. Το τι θα συμβεί θα φανεί στην πράξη όταν ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει τους εν λόγω αγώνες.

Όμως η βοήθεια της τεχνολογίας έδωσε τις πιθανότητες πρόκρισης για τους Πειραιώτες. Πιο αναλυτικά, μέσω της πλατφόρμας «ClubElo» - η οποία κάνει προσομοιώσεις - βγήκε το ποσοστό πιθανότητας πρόκρισης όλων των ομάδων και αυτή των «ερυθρόλευκων» ανέρχεται στο 27 %. 

«Ο Ολυμπιακός έδωσε 2,5 εκατ. ευρώ για Μπαρτρά και Γκόμες - Θέλει περισσότερα η Τράμπζονσπορ»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:26 - 03.07.2023

«Ο Ολυμπιακός έδωσε 2,5 εκατ. ευρώ για Μπαρτρά και Γκόμες - Θέλει περισσότερα η Τράμπζονσπορ»

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, ο Ολυμπιακός πρόσφερε 2,5 εκατ. ευρώ για να πάρει «πακέτο» τους Μπαρτρά - Γκόμες, όμως η Τράμπζονσπορ ζήτησε σχεδόν τα διπλάσια χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από τον Ολυμπιακό βρίσκονταν ομάδες θεωρητικά πιο βατές από τον ίδιο, όπως ήταν για παράδειγμα η Αμπερντίν ή η Σλάβια Πράγας. Όμως αυτό εξηγείται! Οι συγκεκριμένες ομάδες καταλαμβάνουν θέση στο Pot 1 ή στο Pot 2, επομένως γλυτώνουν τους αντιπάλους που κινδυνεύει να αντιμετωπίσει ο σύλλογος του Πειραιά.