Στο χέρι του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα: Τι πρέπει να κάνει για να το κατακτήσει

Ο Φορτούνης με την κούπα της Stoiximan Super League

Στο χέρι του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα: Τι πρέπει να κάνει για να το κατακτήσει

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:59 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 07:22 - 14.05.2024

Μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής των playoffs, ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά στο παιχνίδι της κατάκτησης της Stoiximan Super League. Πλέον είναι στο χέρι του αν θα καταφέρει να πατήσει κορυφή.

Ο Ολυμπιακός δεν κουράστηκε ιδιαίτερα κόντρα στη Λαμία, της οποίας και επικράτησε με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένα αποτέλεσμα που τελικά δεν άλλαξε τίποτα όσον αφορά την κατάταξή του, αφού οι Πειραιώτες βρίσκονται ακόμα στην τέταρτη θέση της Stoiximan Super League.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής τα αποτελέσματα ευνόησαν τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Με ποιον τρόπο; Εφόσον καταφέρουν να κάνουν το τρία στα τρία, τότε, ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι άλλοι διεκδικητές, οι Πειραιώτες θα είναι πρωταθλητές Ελλάδας για τη σεζόν 2023 - 24.

Πως ακριβώς; Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει μπροστά του τρία ακόμα παιχνίδια, ενώ όλοι οι αντίπαλοί του - με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ - έχουν δύο. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που οι Πειραιώτες τρέξουν αήττητο σερί τότε φτάσουν τους 79 βαθμούς, κάτι που δεν θα μπορεί να κάνει κανείς άλλος. Βέβαια, όπου αήττητο σημαίνει πως θέλουν μόνο νίκη, αφού και μία ισοπαλία να πάρουν θα πρέπει μετά να περιμένουν απώλεια αντιπάλου.

Εξηγούμαστε! Το πρώτο από τα τρία ματς των «ερυθρόλευκων» έρχεται στις 12 Μαΐου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αυτό θα είναι και το μοναδικό ματς του πρωταθλήματος εκείνη την ημέρα κάτι που σημαίνει πως αν οι Πειραιώτες πάρουν νίκη φτάνουν τους 73 βαθμούς και βρίσκονται στο -2 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Αυτή την αντιμετωπίζουν αμέσως μετά, στην προτελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League. Εφόσον, λοιπόν κερδίσουν την προσπερνούν στη βαθμολογία και φτάνουν τους 76, την ώρα που η Ένωση θα έχει 75. Ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός νικήσει τον ΠΑΟΚ εκείνη την αγωνιστική, τότε όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί στο φινάλε.

Εκεί το «τριφύλλι» θα υποδεχθεί τον «αιώνιο» αντίπαλό του και αυτό το ντέρμπι μπορεί να είναι ιστορικής σημασίας. Γιατί; Διότι με το προηγούμενο σενάριο ο ΠΑΟ θα έχει 74 βαθμούς και ο Ολυμπιακός θα έχει 76. Με την ΑΕΚ όμως να καραδοκεί, ο σύλλογος του Πειραιά θα θέλει μόνο νίκη στη Λεωφόρο για να πάρει τελικά το πρωτάθλημα.

Για να απλοποιήσουμε λίγο το πως ο σύλλογος του Μεντιλίμπαρ κρατάει τις τύχες στα χέρια του, ισχύει το εξής. Αν ο Ολυμπιακός πάρει σερί νίκες φτάνει τους 79 βαθμούς και παράλληλα στερεί βαθμούς σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ακόμα και μία νίκη να κάνει ένας από τους δύο ή και οι δύο, εφόσον έχουν χάσει από τους Πειραιώτες το «ταβάνι» τους θα είναι οι 77 βαθμοί. Εν κατακλείδι, επομένως, εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν το τρία στα τρία, στέφονται πρωταθλητές ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι αντίπαλοί τους.

«Βρυκόλακας» ΠΑΟΚ, χαμός στο πρωτάθλημα και όλο το ρεπορτάζ για τις σοκαριστικές σκηνές με Αλμέιδα!