Μεντιλίμπαρ: «Θα πρέπει να δώσουμε χαρά στον κόσμο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Μεντιλίμπαρ: «Θα πρέπει να δώσουμε χαρά στον κόσμο»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:20 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 07:58 - 21.05.2024

Στη σημαντικότητα του αγώνα και τον κόσμο στάθηκε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς του Ολυμπιακού.

Το απόγευμα της Πέμπτης (17:45, 11/4), ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στην έδρα του τη Φενέρμπαχτσε, για τα προημιτελικά του Europa Conference League. Στόχος της ομάδας ένα καλό αποτέλεσμα, προκειμένου να πάει με άλλον αέρα στη ρεβανς της Τουρκίας.

Για το παιχνίδι αυτό μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος στάθηκε στη σημαντικότητα του αγώνα. Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στα πλάνα του και τις ανησυχίες εν όψει ρεβανς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ:

Για τα πλάνα του: «Έχω αποφασίσει από χτες. Ελπίζω σήμερα να μη συμβεί κάτι παράξενο στην προπόνηση».

Για την κατάσταση στη Φενέρμπαχτσε και το πως επηρεάζει τον Ολυμπιακό: «Δεν νομίζω πως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλη της η προσοχή είναι στο Conference. Δεν σκέφτεται το πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα γεμάτη πολεμιστές και θα έρθουν να πολεμήσουν για την πρόκριση».

Για το γεγονός πως η Φενέρμπαχτσε έχει να παίξει 25 ημέρες και το αν υπάρχει φαβορί: «Νομίζω πως μια που έχει να παίξει τόσες ημέρες δεν έχει τραυματίες. Όμως και μεις τους έχουμε».

Για το sold - out: «Εξαρτάται από εμάς και για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Ξέρουμε πως το κάνει, ξέρουμε πως είναι εδώ αλλά θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους».

Για το πλάνο εν όψει ρεβανς: «Καταρχάς σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό παιχνίδι. Πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε. Περισσότερο πρόβλημα έχουμε με τους αμυντικούς γιατί οι δύο από τους τρεις αν δεχθούν κάρτα θα μείνουν εκτός ρεβανς. Όμως κοιτάζουμε μόνο το αυριανό παιχνίδι».

Για τα κακά ξεκινήματα: «Ούτε πρέπει να μένουμε στα άσχημα ούτε να σκεφτόμαστε τα παλιά. Σχεδόν σε όλα τα ματς δεχθήκαμε πρώτοι γκολ και όσα κερδίσαμε δυσκολευτήκαμε για να τα πάρουμε. Στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος παίζουμε καλά. Έχουμε βελτιώσει και έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα».

Για τον Γιόβετιτς και το αν μπορεί να το βάλει βασικό: «Θα το μάθετε αύριο. Όπως και να έχει αυτοί οι ευχάριστοι πονοκέφαλοι κάνουν καλό στην ομάδα. Όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις παίκτες με ασφάλεια, τότε αυτό σημαίνει πως όλη η ομάδα θα βοηθηθεί. Σίγουρα αυτό βοηθάει την ομάδα».