Ο Μεντιλίμπαρ «περιμένει» τον Όρτα

Αντρέ Όρτα

i

Αντρέ Όρτα/©Intime

Ο Μεντιλίμπαρ «περιμένει» τον Όρτα

Διονύσης Βερβελές 08:05 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:56 - 13.05.2024

Όπως είναι λογικό είναι νωρίς για τα τελικά πλάνα της ενδεκάδας με Φενέρμπαχτσε…

Στο ματς που είχε ο Ολυμπιακός εκτός έδρας για τα play offs του πρωταθλήματος είχε κανονικά στη διάθεσή του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον Αντρέ Όρτα. Ο Πορτογάλος μέσος πήρε χρόνο συμμετοχής, καθώς έπαιξε ως βασικός και έγινε αλλαγή στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης.

Είχε καιρό να παίξει ο Όρτα, αφού το τελευταίο του ματς ήταν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία, δηλαδή πριν τη διακοπή που είχαν οι ομάδες για τις Εθνικές. Αυτό σημαίνει ότι είχε βγει εκτός ρυθμού, αφού είχε να μπει να παίξει σε επίσημο ματς για κάτι λιγότερο από έναν μήνα. Διότι όταν επέστρεψαν οι ομάδες και στην προετοιμασία που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» για το ματς με την ΑΕΚ, ο Όρτα τραυματίστηκε και έμεινε εκτός πλάνων του Μεντιλίμπαρ. Έτσι έλειψε μετά και από το ματς με τον Άρη και τώρα έπαιξε απέναντι στη Λαμία για 71 λεπτά.

Πλέον είναι κανονικά στη διάθεση του Μεντιλίμπαρ, αλλά και ο Βάσκος κόουτς περιμένει να δει την αγωνιστική κατάσταση του Όρτα ενόψει του σημαντικού παιχνιδιού με τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη. Απέναντι στη Λαμία ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έδειξε ότι δεν έχει τον ίδιο ρυθμό που είχε πριν τον τραυματισμό του και είναι λογικό.

Κόντρα όμως στη Φενέρμπαχτσε είναι επίσης λογικό ο Μεντιλίμπαρ να θέλει να έχει ως επιλογές τους πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές για να μπουν και να δώσουν τα όσα μπορούν κόντρα στους Τούρκους και να έρθει ένα καλό σκορ ενόψει του δεύτερο αγώνα. Για αυτό και δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα έχει τον Όρτα στα βασικά του πλάνα, θέλει να τον δει στις προπονήσεις που έχει μπροστά της η ομάδα μέχρι το ματς και από εκεί και πέρα να πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Γιατί από το αν θα παίξει στην ενδεκάδα ο Όρτα ή όχι, θα εξαρτηθούν και άλλα πράγματα στο αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων» το βράδυ της Πέμπτης. Αναμενόμενο…