Η επιστροφή Κορδόν και οι εξελίξεις στο θέμα προπονητή: Ο Μαρθελίνο, ο Ιραόλα και οι δυσκολίες

Αντόνιο Κορδόν

i

©ElDesmarque

Η επιστροφή Κορδόν και οι εξελίξεις στο θέμα προπονητή: Ο Μαρθελίνο, ο Ιραόλα και οι δυσκολίες

Διονύσης Βερβελές 12:41 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 31.05.2023

Οι «ερυθρόλευκοι» προ των οριστικών αποφάσεων για βασικά ζητήματα, όπως αυτό του ανθρώπου που θα σηκώσει το φορτίο στην άκρη του πάγκου.

Ο Ολυμπιακός μετά τη συμφωνία του με τον Αντόνιο Κορδόν, έχει εναποθέσει τα βασικά του ζητήματα στον Ισπανό τεχνικό διευθυντή. Αυτός είναι που έχει τον πλήρη φάκελο του Ολυμπιακού. Και της σεζόν που τελείωσε, αλλά και με τις λίστες παικτών και προπονητών που είχαν προταθεί στην ομάδα, πριν αυτός αναλάβει.

Η επιστροφή του Αντόνιο Κορδόν στην Ελλάδα, σηματοδοτεί εξελίξεις. Αυτό λέει η λογική, με το θέμα του προπονητή να «καίει». Ένα θέμα που είναι το βασικότερο αυτή τη στιγμή. Η κουβέντα και τα σενάρια για παίκτες άλλωστε, θα είχε βάση μεγάλη, αν υπάρχει η συμφωνία ήδη με προπονητή και είναι άλλοι οι λόγοι που δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο Ολυμπιακός θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για τον Μαρθελίνο. Ο Ισπανός τεχνικός μπορεί να έχει απαντήσει αρνητικά στο παρελθόν, δεν είναι εύκολη περίπτωση, κάθε άλλο, αλλά στον Ολυμπιακό και με τον Κορδόν ήταν αποφασισμένοι να έχουν μια ακόμη επαφή. Μπορεί ο Κορδόν να τον πείσει;

Δεν είναι εύκολο γιατί το όνομα του Μαρθελίνο παίζει δυνατά και για ομάδες του εξωτερικού. Γράφτηκε για την Μαρσέιγ, κυκλοφόρησε και ένα σενάριο για τη Νάπολι. Στην Ιταλία πιστεύουν πως μπορεί να κινηθεί και η Νότιγχαμ για τον Ισπανό κόουτς, χωρίς βέβαια να έχει δοθεί στίγμα αντικατάστασης του Στιβ Κούπερ στον αγγλικό σύλλογο.

Στον Ολυμπιακό αρέσει πολύ ο Ιραόλα. Έχει κάνει εξαιρετική σεζόν με την Ράγιο Βαγιεκάνο και στο πρόσωπο του, αρκετοί βλέπουν τον νέο Βαλβέρδε. Δεν έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του, όμως, ενώ η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως έχει ήδη υπάρξει ενδιαφέρον από αγγλικές ομάδες.

Κάτι ακόμη, περί… Βαλβέρδε. Επειδή με την πορεία της Μπιλμπάο αναπτύχθηκε σχετική φημολογία, φαίνεται πως δεν θα υπάρξει θέμα. Είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του πριν λίγο καιρό και χθες (30/05), ο αθλητικός διευθυντής της Αθλέτικ Μπιλμπάο, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα Βαλβέρδε, αν η ομάδα δεν καταφέρει να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Ολυμπιακός, θέλει να πάει σε μια σίγουρη λύση και όχι σε ένα «στοίχημα». Γι’ αυτό και δεν έχει βιαστεί, βέβαια του δίνει ανάσες, χρόνο, η εξέλιξη με την αλλαγή ημερομηνιών. Γιατί άλλη κουβέντα θα γινόταν με μια προετοιμασία που θα άρχιζε σε… δέκα ημέρες και άλλη τώρα, που πάει για τέλη Ιούνη και προετοιμασία στην Αυστρία τον Ιούλιο.