Ικανοποίηση για Ρίτσαρντς

Ρίτσαρντς - Κώτσιρας

i

Ρίτσαρντς - Κώτσιρας/©Intime

Ικανοποίηση για Ρίτσαρντς

Διονύσης Βερβελές 13:32 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:36 - 12.01.2024

Το πρώτο του ματς ως βασικός και έστειλε τα πρώτα του μηνύματα…

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ στο ματς Κυπέλλου που είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, προτίμησε να κάνει αρκετές αλλαγές στο βασικό του σχήμα. Μία από τις αλλαγές ήταν και η χρησιμοποίηση του Ομάρ Ρίτσαρντς στην αρχική ενδεκάδα των Πειραιωτών. Βέβαια πολλοί ίσως να περίμεναν πως θα έπαιζε στη φυσική του θέση, αριστερό μπακ, αντί του Ορτέγκα ο οποίος απέναντι στην ΑΕΚ έδειξε πως δεν είναι και στην καλύτερή του κατάσταση. Και με τον Παναθηναϊκό είχε ζητήματα…

Ο Ρίτσαρντς χρησιμοποιήθηκε ως εξτρέμ, μπροστά από τον Ορτέγκα και ήταν ένας από τους παίκτες που έδωσε στην ομάδα περισσότερη ταχύτητα στο παιχνίδι της, σε σχέση με προηγούμενους αγώνες. Το ματς αυτό ήταν το πρώτο του Ρίτσαρντς ως βασικός στον Ολυμπιακό. Κάτι το οποίο σίγουρα χαροποιεί τον ίδιο, αφού είχε να αγωνιστεί περίπου ενάμιση χρόνο μετά από τους συνεχόμενους τραυματισμούς που είχε στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Πλέον είναι καλύτερα και σε μία κατάσταση στην οποία μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

Στη Λεωφόρο μάλιστα, θα μπορούσε κάλλιστα να σκοράρει, αλλά ο Κώτσιρας ήταν αυτός που στη σέντρα του Μασούρα τον πρόλαβε και απομάκρυνε σε κόρνερ, πριν ο Άγγλος ποδοσφαιριστής στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δεν μπορεί ακόμη 90λεπτο

Το θέμα, όμως, είναι ότι εξαιτίας του γεγονότος που είχε μείνει τόσο καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης δεν είναι ακόμη σε θέση να προσφέρει στην ομάδα για 90 λεπτά. Κάτι το οποίο κάνει τον Κάρλος Καρβαλιάλ όποτε τον βάζει στο αρχικό σχήμα μέχρι να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο για να αγωνίζεται σε όλο το ματς, να «καίει» μία αλλαγή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Βέβαια από την άλλη η πορεία του στις προπονήσεις και όχι μόνο, είναι ικανοποιητική και υπολογίζεται ότι σύντομα θα είναι σε θέση να αγωνίζεται και σε όλο το ματς. Πάντως αυτό που φαίνεται από την ημέρα που ήρθε ο Καρβαλιάλ στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων», είναι ότι υπολογίζει αρκετά τον Ρίτσαρντς και πρόκειται να του δώσει και άλλον χρόνο συμμετοχής στα επόμενα ματς που έχει η ομάδα. Άλλωστε και οι υποχρεώσεις είναι πολλές που σίγουρα χρειάζεται να επιστρατευτούν όλοι από το ρόστερ. Βλέποντας και τον Ορτέγκα αρκετά επιβαρυμένο, σκέφτεται πως ο Ρίτσαρντς μπορεί να του δώσει λύσεις. Όπως και η επιστροφή του Κίνι στη δράση, κάτι δείχνει…