Ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει τις βάσεις πρόκρισης κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ  στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει τις βάσεις πρόκρισης κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης»

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:34 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 07.03.2024

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το απόγευμα της Πέμπτης (7/3, 19:45) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το απόγευμα της Πέμπτης (7/3, 19:45) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Μακάμπι Τελ Αβίβ, θέλοντας να πάρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα στο ματς των «16» του Europa Conference League.

Οι Ισραηλινοί παραδοσιακά δυσκολεύουν τους «ερυθρόλευκους» και κάθε ελληνική ομάδα, με το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να θέλει να σπάσει την κατάρα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι Πειραιώτες είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης. Η έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αλλάξει τη ψυχολογία στον σύλλογο του Πειραιά, ο οποίος βρίσκεται στους «16» του Conference League και πλέον στο -3 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League.

Στα αγωνιστικά ο Ισπανός τεχνικός δεν θα υπολογίζει τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο λόγω ενοχλήσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι Ναβάρο, Μαρτίνς, Καμπράλ, Βέζο, Άμπι, Μπιανκόν και Μπρίνιτς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, καθώς δεν βρίσκονται στη λίστα.

Από την άλλη πλευρά, η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καθώς μετρά μόλις τρεις ήττες.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ώρες, η αντίπαλος των Πειραιωτών έμαθε τα... ευχάριστα σε ότι αφορά την κατάταξη στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής δίχως να... ιδρώσει, καθώς όπως έγινε γνωστό από τη διοργανώτρια αρχή, αφαιρέθηκε ένας βαθμός από τη Μακάμπι Χάιφα για τα επεισόδια που έγιναν στο πρόσφατο μεταξύ τους ντέρμπι.

Οι «πράσινοι» έχουν πάθει πολλάκις τη ζημιά λόγω της συμπεριφοράς των φίλων της ομάδας κι αυτήν τη φορά την «πλήρωσαν» ξανά. Ως αποτέλεσμα, η πρωταθλήτρια του Ισραήλ έπεσε στους 54 βαθμούς και στη δεύτερη θέση, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρίσκεται στην κορυφή με έναν βαθμό παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρωτάθλημα του Ισραήλ απομένουν δύο αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής διάρκειας, με τη μάχη του τίτλου να αναμένεται... θρίλερ.

Στα αγωνιστικά, ο Ρόμπι Κιν θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τραυματιών: Ντέρικ Λούκασεν, Ραζ Σλόμο και Σεράν Γεϊνί. Εκτός έμειναν επίσης ο Γιόνας Μαλέντε που δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, αλλά και ο Νταν Μπίτον που χάνει τη σεζόν λόγω ρήξης χιαστού.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης-Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα-Έσε, Τσικίνιο-Όρτα, Φορτούνης, Ποντένσε-Ελ Καμπί.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Ρεβίβο, Νάμιας, Σαμπορίτ, Σαχάρ-Κανικόφσκι, Φαν Όφερεϊμ, Πέρετς-Νταβίντα, Μίλσον, Ζάχαβι.