Η 3η θέση «καίει» Ολυμπιακό και Ανιγκό!

Ολυμπιακός

i

© Intime

Η 3η θέση «καίει» Ολυμπιακό και Ανιγκό!

Διονύσης Βερβελές 15:58 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:34 - 11.05.2023

Ο Ολυμπιακός στην Τούμπα πηγαίνει με στόχο, χωρίς να μπαίνει σε διαδικασία σκέψεων και σεναρίων.

Πίστευαν πολλοί πως η μόνη έννοια του Ολυμπιακού είναι να αποτελέσει το ρυθμιστή του τίτλου, πως έτσι εξηγείται η καλή του εικόνα τόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ όσο και στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να έμειναν εκτός τίτλου, εκτός της πρώτης δυάδας που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αλλά ο στόχος πλέον είναι ξεκάθαρος για πολλούς λόγους. 

Η κατάληψη της 3ης θέσης, «καίει» τον Ανιγκό και τους παίκτες του, τουλάχιστον να κάνουν ό,τι μπορούν από την πλευρά τους. Να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα για να είναι η ομάδα στο Europa League, μια διοργάνωση που έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, ακόμη και αν η ομάδα στην Τούμπα δεν ηττηθεί και «σφραγίσει» το εισιτήριο της 3ης θέσης, θα περιμένει και πάλι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, περιμένοντας νταμπλ της ΑΕΚ για να οδηγηθεί στο Europa League.

Για την ώρα, στο Ρέντη δεν μπαίνουν στη διαδικασία… σκέψεων και σεναρίων. Αυτό που θέλουν να κάνουν, είναι αρχικά να ποντάρουν στις δυνάμεις τους και να «καθαρίσουν» στην Τούμπα, να πάνε και να έχουν και πάλι μια καλή εικόνα. Να δείξουν έστω και στο τέλος του πρωταθλήματος, πως άξιζαν κάτι περισσότερο και οι τρεις συνεχόμενες ήττες μέσα στα πλέι οφ, ήταν αυτές που τους έκαναν τη ζημιά.

Όπως διαπιστώνει κανείς πάντως και από τα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Ανδρέας Δημάτος, το εισιτήριου του τρίτου του πρωταθλήματος, μπορεί να αποδειχθεί υπό προϋποθέσεις ευνοϊκό ακόμη και για την προετοιμασία μιας ομάδας, να κερδίσει ένα μήνα. Και σε ένα σύλλογο που αναζητεί τον επόμενο προπονητή του, είναι πολύ βασικό να μπορέσει να κερδίσει χρόνο, αν αυτό έρθει μέσω του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Έχουμε επαναλάβει άλλωστε, πως οι «ερυθρόλευκοι» ίσως περιμένουν και προπονητή που ήδη εργάζεται σε άλλη ομάδα.