Ολυμπιακός: Ο... απελευθερωμένος Ποντένσε

Ντανιέλ Ποντένσε

i

Ντανιέλ Ποντένσε/©Intime

Ολυμπιακός: Ο... απελευθερωμένος Ποντένσε

Ο τελευταίος μήνας που τον απογείωσε και οι συγκρίσεις με το πριν…

Η ψυχολογία είναι τεράστιο πράγμα στον αθλητισμό και φυσικά και στο ποδόσφαιρο και αυτό άλλωστε έχει δείξει και ο Ολυμπιακός, αφού μέσα σε έναν μήνα έχει καταφέρει να αλλάξει πολλά στην εικόνα του.

Βέβαια από την άλλη έχει και τα δικά του σκαμπανεβάσματα, αλλά όπως και να έχει, τα όσα έχει κάνει η ομάδα από τη στιγμή που έγινε αλλαγή προπονητή, δεν τα είχε πραγματοποιήσει σε όλη τη σεζόν.

Το ίδιο όμως ισχύει και για κάποιους ποδοσφαιριστές και σίγουρα αυτό είναι κάτι που αντιπροσωπεύει τον Ντάνιελ Ποντένσε. ο Πορτογάλος εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» έχει μία εντελώς διαφορετική εικόνα σε αυτόν τον τελευταίο έναν μήνα.

Συγκεκριμένα, από το 39; όταν αποτέλεσε παρελθόν ο Κάρλος Καρβαλιάλ από την τεχνική ηγεσία. Ξαφνικά ο Ποντένσε είναι ο παίκτης που ξέραμε από τα προηγούμενα χρόνια, ένας ποδοσφαιριστής που στην ημέρα του δε σταματιέται και επίσης όχι έχει πολλούς τρόπους για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Οι αριθμοί του εντυπωσιάζουν

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε έναν μήνα και... μία εβδομάδα, έχει καταφέρει σχεδόν ό,τι έκανε μέχρι πρότινος στη σεζόν μέσα. Τώρα συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις ο Πορτογάλος έχει σε 35 αγώνες, 12 γκολ και 8 ασίστ.

Συγκεκριμένα, σε 10 ματς που έχει παίξει από την ημέρα που ο Ολυμπιακός άλλαξε τεχνική ηγεσία, ο Ποντένσε έχει σημειώσει 4 γκολ. Σκόραρε κόντρα σε Μακάμπι, νωρίτερα με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.

Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός τον απέκτησε για να έχει αυτήν την ενέργεια στο παιχνίδι του και να δίνει στην ομάδα πράγματα. Το είχε... ξεχάσει αυτό για ένα μεγάλο διάστημα ο Ποντένσε, όμως, πλέον είναι ο παίκτης ο οποίος τα δίνει όλα και ξεχωρίζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και φυσικά με τέτοιον Ποντένσε αλλάζουν τα δεδομένα για τη συνέχεια.

Το μόνο… στραβό, είναι ότι με την κάρτα που αντίκρισε κόντρα στην Μακάμπι στην Μπάτσκα Τόπολα, συμπλήρωσε και θα απουσιάσει από τον πρώτο αγώνα με την Φενέρμπαχτσε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».