Ο αυστηρός Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Ο αυστηρός Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη

Διονύσης Βερβελές 15:52 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 01:01 - 20.05.2024

Έχει ανεβάσει την ένταση στις προπονήσεις ο Βάσκος κόουτς και… στέλνει μηνύματα

Αυτήν τη στιγμή ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θεωρεί πως ο χειρότερος εχθρός για τον Ολυμπιακό για το ματς με την Άστον Βίλα στο Καραϊσκάκη, είναι η χαλάρωση. Σε καμία περίπτωση δε θέλει να δει τους ποδοσφαιριστές του χαλαρούς και χωρίς συγκέντρωση στη ρεβάνς με τους Άγγλους.

Για αυτό και μετά από τη νίκη στο «Villa Park» με σκορ 2-4, μιλώντας στους παίκτες της ομάδας τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δε θέλει να ακούει για πρόκριση στον τελικό. Έτσι και τώρα στις προπονήσεις στο Ρέντη έχει παρουσιάσει ένα αυστηρό πρόσωπο, ανεβάζοντας μάλιστα και σε κάποιες περιπτώσεις την ένταση. Ο λόγος;

Μα φυσικά για να δώσει στους ποδοσφαιριστές του να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να παρουσιαστούν χαλαροί και να δώσουν δικαιώματα στην Άστον Βίλα. Δε σταματάει να μιλάει στους παίκτες του και να τους υπενθυμίζει πως δεν έχουν αποκτήσει ακόμη καμία πρόκριση για τον τελικό του Conference League, υπάρχει ακόμη ένας ακόμη ημιτελικός και σίγουρα το ζευγάρι με την Άστον Βίλα δεν έχει ακόμη τελειώσει.

«Μειώστε τα λάθη»

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ & Ουνάι Έμερι ©Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images/Ideal Images

Μία οδηγία που ακούγεται συνέχεια στο Ρέντη από τον Μεντιλίμπαρ, είναι «μειώστε τα λάθη στο κέντρο». Ο Βάσκος τεχνικός θεωρεί πως παρά την καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Αγγλία η ομάδα του έκανε αρκετά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Από λάθος στο κέντρο και συγκεκριμένα «πούλημα» της μπάλας από τον Ροντινέι ήρθε η φάση που διαμαρτυρήθηκε η Άστον Βίλα για πέναλτι του Ορτέγκα, ενώ και τα γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός ήταν από μη έγκυρη παρέμβαση των χαφ μέσα στην περιοχή της ομάδας τους. Κάπως έτσι, δόθηκε το δικαίωμα στους παίκτες της Βίλα, να βρεθούν μόνοι τους επί της ουσίας μέσα στην περιοχή και να σημειώσουν τα δύο γκολ.

Αυτά είναι πράγματα που δε θέλει ο Μεντιλίμπαρ να επαναληφθούν στο Καραϊσκάκη και για αυτό τα έχει τονίσει στους παίκτες του, προκειμένου να μην τα δει και πάλι το βράδυ της Πέμπτης. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «λιγότερα δικαιώματα, πιο κοντά στην πρόκριση».