Ο επιδραστικός Κώστας Φορτούνης
i

Ο Κώστας Φορτούνης / © Intime

Ο επιδραστικός Κώστας Φορτούνης

Διονύσης Βερβελές 19:54 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:25 - 15.02.2023

Η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού μόνο καλό έκανε στους «ερυθρόλευκους»...

Επέστρεψε στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού ο Κώστας Φορτούνης και κέρασε δύο φορές. Δύο γκολ με κεφαλιές, από Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Χάμες Ροντρίγκες, με δημιουργό τον Έλληνα μέσο. Από μία εκτέλεση φάουλ το πρώτο, από μία εκτέλεση κόρνερ το δεύτερο.

Αυτό ήταν το πρώτο ματς που έμεινε και μετά το ημίχρονο μέσα ο Φορτούνης, μετά το Βόλο και το 0-4 του Ολυμπιακού. Ακολούθησαν δύο ματς, το 1-0 με τον Άρη στο Καραϊσκάκη και το 1-1 στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Και στα δύο, ο Μίτσελ τον αντικατέστησε στο ημίχρονο. Έμεινε κι εκτός του ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά η επιστροφή του, ήταν επιδραστική στην ομάδα.

Ρεαλιστικά πάντως, ο 30χρονος μέσος, δείχνει πως όποτε παίζει, βοηθά. Έχει επιρροή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και αυτό, το αποτυπώνουν και οι επιδόσεις του. Μετρώντας 475 λεπτά, ο Φορτούνης είναι μέσα σε έξι γκολ των «ερυθρολεύκων». Πέτυχε τα δύο γκολ στο 2-2 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Σκόραρε και στη Νίκαια, στο 0-2 με τον Ιωνικό. Ένα εξαιρετικής ομορφίας γκολ.

Εκτός των τριών γκολ (κανένα στο πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη), μετρά και τρεις ασίστ. Όλες στο Καραϊσκάκη! Οι δύο ήρθαν την Δευτέρα το βράδυ στο 6-1 με τον Παναιτωλικό, είχε προηγηθεί άλλη μία στο 5-0 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Δεν είναι μικρή η συνεισφορά του. Για έναν παίκτη που έχει πάρει αυτό το χρόνο. Ο Χάμες για παράδειγμα σε 1308 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, μετρά πέντε γκολ και πέντε ασίστ. Είναι ξεκάθαρο πως ο Φορτούνης το επόμενο διάστημα, θα είναι από τα «όπλα» του Μίτσελ. Ξέρει πως μπορεί να πάρει και ποιότητα, δημιουργία, αλλά και εκτέλεση. Στοιχεία που έλλειψαν από τον Ολυμπιακό σε μεγάλο βαθμό…