Φάκελος Σκάρπα: Ο ντόρος, η Βραζιλία και ο… Φορτούνης

Γκουστάβο Σκάρπα

i

Γκουστάβο Σκάρπα/©Intime

Φάκελος Σκάρπα: Ο ντόρος, η Βραζιλία και ο… Φορτούνης

Διονύσης Βερβελές 18:13 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:25 - 24.11.2023

Μπορεί να μην του έχει βγει η Ευρώπη, αλλά το όνομά του παραμένει ψηλά στην πατρίδα του...

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Γκουστάβο Σκάρπα, ενός ποδοσφαιριστή τον οποίο ακούγαμε από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Τότε, όμως, ο Βραζιλιάνος θέλησε να πάει στη Νότιγχαμ Φόρεστ και να κυνηγήσει το όνειρο να αγωνιστεί στο ίσως το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League.

Δεν κατάφερε να «πιάσει» στη Νότιγχαμ Φόρεστ και θα μπορούσε κανείς να αναφέρει πολλά, σχετικά με το τι δεν πήγε καλά για τον έμπειρο μέσο στην Αγγλία. Ας μείνουμε, όμως, στο γεγονός πως μάλλον πλήρωσε τη φιλοσοφία και το στόχο της Νότιγχαμ τότε. Ένας ποδοσφαιριστής επιθετικός και η Νότιγχαμ έπαιζε πολύ αμυντικά, παλεύοντας για τους βαθμούς που θα της έφερναν την παραμονή στην κατηγορία, όπως κι έγινε. Κουβέντα θα μπορούσε να γίνει και για την ταχύτητα, αλλά πλέον αυτά έχουν μικρή σημασία.

Ο Σκάρπα τελικά αυτό το καλοκαίρι ήρθε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και το όνομά του προκάλεσε έναν ντόρο και στη χώρα μας. Διότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει δείξει την αξία του στη Βραζιλία και ότι έχει μεγάλη ποιότητα. Για την ώρα όμως ούτε στους «ερυθρόλευκους» έχει μπορέσει να δείξει πολλά πράγματα. Βέβαια δεν έχει και αρκετό χρόνο συμμετοχής και προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Από την άλλη, βλέποντας αυτόν τον Φορτούνη μπροστά του, ποιος μπορεί να αδικήσει τον Μαρτίνεθ για την επιλογή του ή τον Σκάρπα για την… ψυχοσύνθεσή του;

Στη Βραζιλία θέλουν Σκάρπα, αλλά...

Το τελευταίο διάστημα το όνομα του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού «παίζει» αρκετά στην πατρίδα του, στην Βραζιλία. Έχει γραφτεί για αρκετές ομάδες ότι τον θέλουν, με αυτές που ακούγονται πιο έντονα να είναι οι πρώην του Παλμέιρας, η Γκρέμιο, ενώ και από το βράδυ της Πέμπτης έχει γραφτεί και στο ρεπορτάζ της Σάντος.

Το γεγονός πως οι Βραζιλιάνοι έχουν εδώ και περίπου έναν μήνα τον Σκάρπα συνέχεια στα κείμενά τους και τον γράφουν ως μεταγραφή έκπληξη στην πατρίδα τους, δείχνει πως ο Σκάρπα ακόμη κάνει ντόρο στη Βραζιλία και ας μην έχει καταφέρει να δείξει αυτά που αξίζει στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι πως ξέρουν καλά ποιος είναι ο Σκάρπα, αφού αναφερόμαστε στον ποδοσφαιριστή που είχε ψηφιστεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος.

Υποψήφιος πρόεδρος της Σάο Πάολο επικαλέστηκε τον Σκάρπα σε προεκλογική του συνέντευξη: «Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην ομάδα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:44 - 23.11.2023

Υποψήφιος πρόεδρος της Σάο Πάολο επικαλέστηκε τον Σκάρπα σε προεκλογική του συνέντευξη: «Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην ομάδα»

Σε εκλογικό κλίμα βρίσκονται στην Σάο Πάολο, η οποία αναζητά τον νέο πρόεδρο της ομάδας. Ένας από αυτούς, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συνέντευξης, αναφέρθηκε στον Γκουστάβο Σκάρπα.

Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως ο Σκάρπα αν και λείπει από την πατρίδα του έναν χρόνο, έχει ακόμη καλό όνομα. Όμως, ο ίδιος από την πλευρά του, τουλάχιστον απ' αυτά που επισημαίνουν και οι συμπατριώτες του, θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη και να δείξει την κλάση του, οπότε δεν είναι διατεθειμένος τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα να επιστρέψει ακόμη στη Βραζιλία.