Ο Γκατούζο που… περίμενε τον Μαρτίνς!

Γκατούζο και Μίτσελ

i

© Sportal

Ο Γκατούζο που… περίμενε τον Μαρτίνς!

Διονύσης Βερβελές 20:32 - 16.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:33 - 16.04.2023

Μια ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν που «έτρεξε», αλλά δεν έγινε…

Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Δείχνει το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει τις τύχες των «ερυθρολεύκων» ο Ιταλός προπονητής που πάντως έχει… σχέση με τους παράγοντές του. Υπάρχει μια ιστορία από το πρόσφατο μάλιστα παρελθόν, που δεν είχε δει και το φως της δημοσιότητας για ευνόητους λόγους. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να πέτυχε στον Ολυμπιακό, αλλά είχε τις δύσκολες στιγμές του. Και η πιάτσα των ατζέντηδων, τον ήθελε κοντά στην έξοδο στα τέλη του 2019. Τότε ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League, ήταν με Τότεναμ, Μπάγερν Μονάχου και Ερυθρό Αστέρα. Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές είχε συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό, από την Τότεναμ στο Καραϊσκάκη. 

Είχε ηττηθεί 3-1 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και τον περίμενε στις 11 Δεκέμβρη του 2019, στο Καραϊσκάκη. Μόνο νίκη ήθελε ο Ολυμπιακός για να συνεχίσει στο Europa League και κατάφερε να την πάρει, με μεγάλη δυσκολία. Στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, ο Ελ Αραμπί με πέναλτι στο 87ο λεπτό έκανε το 1-0 και έτσι ο Μαρτίνς πανηγύριζε, με τον Μιλόγεβιτς να είναι ο απογοητευμένος της υπόθεσης. 

Εκείνες τις ημέρες, είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα για το τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που έρθει ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Και τότε λοιπόν, είχε προταθεί ο Τζενάρο Γκατούζο! Μόνο που συνέβη κάτι που δεν θα μπορούσε να πει «όχι». Ήρθε και η πρόταση της Νάπολι και ο Ιταλός τεχνικός, την ημέρα που ο Ολυμπιακός έπαιρνε την πρόκριση, έκανε την πρώτη του προπόνηση!

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια απέκλεισε την Άρσεναλ, αποκλείστηκε από τη Γουλβς, με τη ρεβάνς λόγω της πανδημίας να διεξάγεται αρχές Αυγούστου του 2020! Ο Μαρτίνς όχι μόνο κράτησε τη θέση του, αλλά κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας, όπως κι ένα Κύπελλο. Ο δε Γκατούζο, έμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2021 στη Νάπολι, έχοντας κοουτσάρει σε 81 ματς.