Ο Γκουστάβο Σκάρπα κλείνει στον Ολυμπιακό!

Γκουστάβο Σκάρπα

i

© photo by Richard Heathcote / Getty Images

Ο Γκουστάβο Σκάρπα κλείνει στον Ολυμπιακό!

Sportal newsroom 12:33 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 13.08.2023

Ο Γκουστάβο Σκάρπα είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού με περίπου έξι μήνες... καθυστέρηση.

Μετά τη θητεία του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Γκουστάβο Σκάρπα είναι έτοιμος για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν είχε το ρόλο που επιθυμούσε στην ομάδα της Αγγλίας, ενώ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Premier League, με αποτέλεσμα να κοιτάζει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της μεταγραφής, ωστόσο ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Γκουστάβο Σκάρπα, με τον Βραζιλιάνο να έρχεται στην Ελλάδα για να ενταχθεί άμεσα στην ομάδα. 

Το «who is who» του Σκάρπα

Ο Γκουστάβο Σκάρπα γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1999 και αναδείχθηκε από τη Φλουμινένσε. Το 2018 μετακόμισε ως ελεύθερος στην Παλμέιρας, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2018, 2022) και δύο Κόπα Λιμπερταδόρες (2020, 2021). Μάλιστα, επελέγη δύο φορές στην καλύτερη ενδεκάδα του Λιμπερταδόρες (2019, 2022).

Τον Δεκέμβριο του 2022 το όνομά του συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό, ωστόσο τελικά ο ίδιος κατέληξε στη Νότιγχαμ με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2026. Με τη φανέλα του αγγλικού συλλόγου μέτρησε δέκα εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά στην καριέρα του μετρά 332 συμμετοχές, με απολογισμό 53 γκολ και 76 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σκάρπα διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, με αποτέλεσμα να μην καταλαμβάνει θέση ξένου.

Τέλος, σε ότι αφορά το κομμάτι της Εθνικής ομάδας, ο μέχρι πρότινος μεσοεπιθετικός της Νότιγχαμ Φόρεστ έχει μετρήσει μόλις μία συμμετοχή με την Βραζιλία, στις 25 Ιανουαρίου 2017 και στο φιλικό απέναντι στην Κολομβία.

«Κλειδώνει» για Έζε, τον θέλει ως τη Δευτέρα στην Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μείνει στο θέμα Χουάνγκ και να περιμένει. Το θέμα θα κλείσει είτε με πώληση είτε με τιμωρία του παίκτη, αλλά το ζήτημα είναι πως ο Μαρτίνεθ περιμένει πλέον άλλον μέσο. Όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι ο Έζε από την Ουρακάν. Ο 21χρονος αμυντικός μέσος από την Αργεντινή, έχει κάνει κλικ εδώ και καιρό στον Κορδόν και στον Μαρτίνεθ και μάλιστα ορισμένες πηγές, θέλουν τον ποδοσφαιριστή το αργότερο ως την Δευτέρα, να ταξιδεύει για την Ελλάδα και να ενσωματωθεί με τον σύλλογο.