Έτσι έγινε η στροφή στην Αργεντινή…
i

© Intime

Έτσι έγινε η στροφή στην Αργεντινή…

Διονύσης Βερβελές 23:47 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 12.08.2023

Η συμφωνία με τον Κορδόν και ένα στοιχείο που έλαβαν υπόψη μαζί με τον Μαρτίνεθ…

Ο Αντόνιο Κορδόν από την ημέρα που συμφώνησε, πήρε στα χέρια του όλες τις λεπτομέρειες για το ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές που είχαν παραχωρηθεί δανεικοί. Προφανώς και ως τώρα, για όλες τις εξελίξεις δεν… τρέχει μόνος του. Είναι από τη μία οι δύο συνεργάτες του, αλλά και τα στελέχη του Ολυμπιακού που είναι δίπλα του και τον στηρίζουν από την πρώτη ημέρα. 

Ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Φρέιρε και ο Αργεντίνος στόπερ, συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, μπροστά στον κόσμο των Πειραιωτών. Μαζί με τον Ρέτσο έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση, η ομάδα κράτησε το «0» και αυτό σημαίνει πολλά. 

Όταν προκρίθηκε η επιλογή του, δεν ήταν μόνο λόγω των στοιχείων του μέσα στο γήπεδο, το αριστερό του πόδι, οι δυνατότητές του στην άμυνα. Ήρθε με το ρόλο του ηγέτη, φορώντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Πούμας. Ένας αμυντικός με πάθος, το οποίο έδειξε με το «καλημέρα» και στο 1-0 κόντρα στην Γκενκ. 

Κορδόν και Μαρτίνεθ, βλέποντας τον… περσινό Ολυμπιακό, διέκριναν έλλειψη πάθους, αυτοπεποίθησης και ήταν κάτι που τους προβλημάτισε. Γι’ αυτό από τη μία, κοίταξαν και έμπειρους και δοκιμασμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Ιμπόρα και Κίνι που ήταν από τις πρώτες μεταγραφές. Επίσης, οι δύο άνδρες, έχουν την άποψη πως οι Αργεντίνοι μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στην Ελλάδα, τους ταιριάζει η χώρα, κάτι τέτοιο έχει φανεί και με παίκτες που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα στο παρελθόν. 

Μετά τον Φρέιρε, το μενού -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- έχει τον Έζε. Όπως επισημάναμε σε προηγούμενο άρθρο, στόχος είναι να βρίσκεται στην Ελλάδα ως την Δευτέρα και να ενταχθεί άμεσα στην οικογένεια των Πειραιωτών. Ένας ακόμη Αργεντίνος, νεαρός (στα 21 του) σε ηλικία, αλλά με πολλές παραστάσεις και… τσαμπουκά στο παιχνίδι του. 

Ορτέγκα για αντί-Ρέαμπτσιουκ

Το πρωί του Σαββάτου, από την Αργεντινή ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη όνομα που έχει βάση και είναι η αιτία που «κόλλησε» η περίπτωση του Καρντόνα που παρουσιαζόταν ως κλεισμένος από τους «ερυθρόλευκους». 

Ο Φρανσίσκο Ορτέγα της Βελέζ, είναι ο εκλεκτός των Κορδόν και Μαρτίνεθ και αυτός που επιθυμούν να καλύψει το κενό του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Στα 24 του αυτός, με καλή προοπτική και επίσης ένας δυναμικός μπακ που έρχεται για βασικός φυσικά. Η Βελέζ πάντως, σύμφωνα με τους Αργεντίνους απέρριψε μια πρώτη πρόταση των Πειραιωτών, μένει να δούμε τη συνέχεια. 

Στροφή του Ολυμπιακού στην αγορά της Αργεντινής έτσι, με τον Φρέιρε να είναι ήδη εδώ και να έχει αγωνιστεί σε επίσημο ματς και τους  Έζε, Ορτέγα, να θέλουν να είναι οι επόμενοι…