Τι πιστεύει ο Χουάνγκ για το συμβόλαιο του και τι θεωρεί ο Ολυμπιακός πως ισχύει

Τι πιστεύει ο Χουάνγκ για το συμβόλαιο του και τι θεωρεί ο Ολυμπιακός πως ισχύει

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:10 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 12.08.2023

Την επίμαχη διαφορά ανάμεσα στο τι πιστεύει ο Ινμπόμ Χουάνγκ για το συμβόλαιο του και το τι θεωρεί ο Ολυμπιακός πως ισχύει αποκάλυψαν μέσα από τη Νότια Κορέα.

Το σήριαλ με τον Ινμπόμ Χουάνγκ μόλις ξεκίνησε, ή για να το θέσουμε πιο σωστά ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γκενκ. Η επικράτηση των Πειραιωτών με φόντο τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού είδηση της βραδιάς αποτέλεσε η επιθυμία του παίκτη να αποχωρήσει από την ομάδα.

Από μεριάς τους οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν σε αυτό το αίτημα, τονίζοντας πως ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο και θα πρέπει να το τηρήσει. Κάπως έτσι οι δύο πλευρές θα ακολουθήσουν τη νομική οδό και το θέμα δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τη FIFA. Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι το πως γίνεται μία συμφωνία υπογεγραμμένη τόσο από τους μεν όσο και από τους δε, να ερμηνεύεται εντελώς διαφορετικά. Εκεί, λοιπόν, εμφανίζονται τα Νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ για να παρουσιάσουν τη μεριά του ποδοσφαιριστή, αλλά και αυτή του Ολυμπιακού. 

Τι πιστεύει ο Χουάνγκ;

Το καλοκαίρι του 2022, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ινμπόμ Χουάνγκ, παίρνοντας τον ως ελεύθερο από τη Ρουμπίν Καζάν. Eίχε προηγηθεί το «πηγαινέλα» στη Σεούλ, με τον παίκτη να ταξιδεύει από τη μία χώρα στην άλλη εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Όταν, λοιπόν, τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς ο ίδιος αποκτήθηκε από τους Πειραιώτες ως ελεύθερος, το έκανε υπό την ειδική συνθήκη της FIFA, που επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν από ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ασχέτως αν δεσμεύονται με συμβόλαιο. 

Επομένως, η μεριά του Χουάνγκ θεωρεί πως ο ποδοσφαιριστής «κουβαλούσε» το συμβόλαιο από τον σύλλογο της Russian Premier League μαζί του, το οποίο ξεκίνησε το 2020. Τουτέστιν - για να ξεμπερδέψουμε και λίγο τα πράγματα - όταν ο 26χρονος ήρθε στην Ελλάδα, το έκανε πιστεύοντας ότι η συμφωνία που ίσχυε ήταν: Δύο χρόνια στη Ρουμπίν Καζάν και ένα στον Ολυμπιακό, το οποίο λήγει στις 14 Αυγούστου του 2023. Εκεί, λοιπόν, φαίνεται να βρίσκεται η μεγάλη διαφορά με τους «ερυθρόλευκους».

Τι θεωρεί ο Ολυμπιακός πως ισχύει

Η μεριά του Ολυμπιακού, φυσικά, δεν συμμερίζεται καθόλου την άποψη του Νοτιοκορεάτη αμυντικού χαφ. Με δεδομένο το τριετές συμβόλαιο και το γεγονός πως τον απέκτησε τον Ιούλιο του 2022, η πλευρά των Πειραιωτών συμπεραίνει πως το συμβόλαιο του Χουάνγκ λήγει το 2025. Άλλωστε, έτσι αναγράφεται και στη δημοφιλή ιστοσελίδα «Transfermarkt», η οποία υποστηρίζει πως η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2025. Άποψη δηλαδή των «ερυθρόλευκων» είναι πως το συμβόλαιο του 26χρονου είναι κλειστό τριετές.