Η υπόκλιση όλων στον Ολυμπιακό στον Ρέτσο

Παναγιώτης Ρέτσος

i

©intime

Η υπόκλιση όλων στον Ολυμπιακό στον Ρέτσο

Τα συγχαρητήρια τεχνικού τιμ και συμπαικτών στον Έλληνα στόπερ. Πως τον κέρδισε ο Μαρτίνεθ…

Για τον Παναγιώτη Ρέτσο το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν εύκολο, κάθε άλλο. Στις 2 Απριλίου, στο ματς με τον Άρη, κάνει την γκέλα από την οποία οι Θεσσαλονικείς μειώνουν σε 2-1. Ισοφαρίζουν σε 2-2 λίγα λεπτά μετά και ο Ρέτσος μπαίνει στο κάδρο. 

Η αίσθηση που δίνεται, είναι πως δύσκολα θα φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η πλειοψηφία του κόσμου «έβραζε» μαζί του, το ψυχολογικό βάρος μεγάλο και δεν ξαναπαίζει ως το τέλος της σεζόν.

Κορδόν και Μαρτίνεθ έρχονται στον Ολυμπιακό, παίρνουν στα χέρια τους το ρόστερ. Ο Ισπανός προπονητής λέει πως θέλει να δει τον Έλληνα στόπερ στην προετοιμασία κι έτσι γίνεται. Ο Ρέτσος βλέπει μια ευκαιρία μπροστά του και από συζητήσεις για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, παίζει στα φιλικά. Δίνει τον καλύτερό του εαυτό, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αφήσει στην Αθήνα τον Σισέ και ενώ έχει αποτελέσει παρελθόν ο Παπασταθόπουλος.

Ο Ρέτσος δουλεύει και το βράδυ της 10ης Αυγούστου, παίρνει τη μεγάλη ευκαιρία. Επιστρέφει σε επίσημο ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού, 130 ημέρες μετά από το εφιαλτικό βράδυ κόντρα στον Άρη. Όχι μόνο στέκεται στο ύψος των περιστάσεων αυτή τη φορά, αλλά κατά πολλούς, εξελίσσεται ως ο MVP της νίκης επί της Γκενκ. Με γρήγορες αντιδράσεις, φοβερό πάθος που δεν εκφράστηκε μόνο στο τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο κάνει ένα τάκλιν, η μπάλα κοντράρει στον αντίπαλο, κερδίζει το πλάγιο και το γουστάρει, παθιάζεται. Αφοσιωμένος στο παιχνίδι, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το τέλος του αγώνα κερδίζει άπαντες.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα, αγκαλιάζει τον αντιπρόεδρο των Πειραιωτών, Κώστα Καραπαπά, που τον συγχαίρει για την εμφάνισή του. Την είχε ανάγκη ο Ρέτσος αυτή την εμφάνιση. Οι συμπαίκτες του, του δίνουν και αυτοί συγχαρητήρια, με πρώτο και καλύτερο τον Πασχαλάκη. Ακολουθεί ο Φρέιρε που έπαιξε για πρώτη φορά στο πλευρό του σε επίσημο ματς και κατάφεραν να έχουν μια εξαιρετική εικόνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ανάλογη η εικόνα και στα αποδυτήρια και με το τεχνικό τιμ να συγχαίρει τον Ρέτσο. Οι βοηθοί του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που έζησαν το ματς πολύ έντονα, του μετέφεραν τα μπράβο τους για την προσπάθεια και για το μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης που έδειξε σε όλο το ματς.

Δεδομένα, ήταν η καλύτερή του βραδιά με την ερυθρόλευκη φανέλα, ειδικά σε ένα σημείο που το είχε ανάγκη και ο ίδιος, ειδικά μετά τα όσα είχαν προηγηθεί στις 2 Απρίλη στο Καραϊσκάκη, κόντρα στον Άρη.

Η εμφάνισή του άλλωστε, έκανε και αρκετό κόσμο να δει διαφορετικά πλέον την περίπτωσή του. Ο Μαρτίνεθ είχε κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος, γιατί πίστεψε σε αυτόν, είδε με το «καλημέρα» να εισπράττει πράγματα και το θεωρεί ένα μεγάλο κέρδος. Γνώριζε άλλωστε τι έχει προηγηθεί, αλλά επέμεινε, πίστεψε, του μίλησε και όπως φαίνεται τον βοήθησε όλο αυτό το διάστημα. Αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη…