Με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 1.000 ευρώ τιμωρήθηκαν οι Ρουμάνοι χούλιγκανς
i

©printscreen

Με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 1.000 ευρώ τιμωρήθηκαν οι Ρουμάνοι χούλιγκανς

Κωνσταντίνος Ζήκος 14:04 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:05 - 11.08.2023

Οι Ρουμάνοι χούλιγκανς, που συνελήφθησαν τη Πέμπτη(10/8), στη προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης, τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, όπως επίσης και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ ο καθένας.

Με φυλάκιση ενός χρόνου με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ο καθένας, καταδικάστηκαν οι επτά Ρουμάνοι οπαδοί που συνελήφθησαν χθες(10/8), στη προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα. Οι Ρουμάνοι, είχαν ως προορισμό το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου μετέβαιναν με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Γκενκ, για το Europa League.

Συνελήφθησαν με κατηγορίες σχετικά με αδικήματα Αθλητικής βίας, παράνομης εισαγωγής και κατοχής όπλων. Οι Ρουμάνοι άσκησαν έφεση για τη συγκεκριμένη απόφαση. Στην απολογία τους, ισχυρίστηκαν ότι «ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές στη Θεσσαλονίκη και με αφορμή το γάμο ενός εκ των επτά, τον επόμενο Σεπτέμβριο». Όσον αφορά τη κατοχή του μαχαιριού, το δικαιολόγησαν λέγοντας ότι «το είχαν στη κατοχή τους για κόβουν τα τρόφιμα που αγόραζαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους».

Όπως όμως παραδέχτηκαν, είναι δηλωμένοι οπαδοί της Πετρολούλ από τη Ρουμανία, που είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της Βέλγικης Γκενκ. Θυμίζουμε, ότι κατά τη σύλληψη τους, βρέθηκαν πολλά αποδεικτικά στοιχεία που πρόδιδαν τις προθέσεις τους και το επισημοποίησε με ανακοίνωση της, η ίδια η αστυνομία.

Δυο συλλήψεις για την καταδρομική επίθεση στο μαγαζί του οπαδού του Παναθηναϊκού που έχει συλληφθεί για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

01:16 - 11.08.2023

Δυο συλλήψεις για την καταδρομική επίθεση στο μαγαζί του οπαδού του Παναθηναϊκού που έχει συλληφθεί για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σε δύο συλλήψεις για την καταδρομική επίθεση που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/8) σε καφετέρια στους Αμπελόκηπους προχώρησε η ελληνική αστυνομία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθησαν σήμερα (10 Αυγούστου 2023) τα ξημερώματα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 7 αλλοδαποί άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, η οποία δημοσιοποίησε φωτογραφία από τα ευρήματά της. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν κατά την είσοδό τους στη χώρα μέσω του συνοριακού σταθμού Προμαχώνα Σερρών, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 μαχαίρια, 1 πολυεργαλείο με μαχαίρι, 23 σπρέι βαφής, 1 μάσκα τύπου “full face, εξοπλισμός πυγμαχίας (περικάρπια, μασελάκι), φανέλα, κασκόλ και άλλα αντικείμενα που έφεραν τα διακριτικά αθλητικού συλλόγου της αλλοδαπής».