Οργή στην ΑΕΚ με την Αστυνομία για το διαβιβαστικό περί «ραντεβού θανάτου»!

Οργή στην ΑΕΚ με την Αστυνομία για το διαβιβαστικό περί «ραντεβού θανάτου»!

Κώστας Τσίλης 21:03 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 10.08.2023

Αγανακτισμένοι και οργισμένοι είναι στην ΑΕΚ για το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ που παρουσιάζει ως οπαδικό ραντεβού την φονική επίθεση και γίνεται ακόμα και υπερασπιστικό επιχείρημα των συλληφθέντων Κροατών.

Την στιγμή που όλα τα ντοκουμέντα από το βράδυ της Δευτέρας φανερώνουν την δολοφονική καταδρομική επίθεση χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια από τάγμα δολοφόνων που έφτασε ανενόχλητο, ένα σημείο στο διαβιβαστικό της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας της ΕΛ.ΑΣ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και προκαλεί οργή στην ΑΕΚ. Όχι μόνο διότι, πρόκειται περί ψέματος και μάλιστα «τερατώδους» όπως σημειώνουν στην Ένωση, αλλά και διότι πλέον το χρησιμοποιούν στην επιχειρηματολογία τους και οι συλληφθέντες Κροάτες.

Οργισμένοι στην ΑΕΚ για το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Στο διαβιβαστικό αυτό, αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως υπήρχε προσυνεννοήμενη συγκέντρωση και των οπαδών της ΑΕΚ, με πρόφαση να δοθούν εισιτήρια. Με προφανή επιδίωξη, την δημιουργία εικόνας οπαδικού ραντεβού. Κάτι που όπως αποδεικνύουν όλα τα ντοκουμέντα και τα βίντεο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, που ήταν μια δολοφονική επιδρομή χούλιγκανς. 

Στην ΑΕΚ είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι μ’ αυτή την αναφορά, καθώς πρώτα απ’ όλα αμαυρώνεται σκόπιμα η μνήμη του δολοφονημένου Μιχάλη. Και αυτό γίνεται «με σκοπό να πετάξουν από πάνω τους τις ευθύνες και να παρουσιάσουν μια εικόνα που δεν υπήρξε ποτέ» ανέφεραν κορυφαία διοικητικά στελέχη της ΑΕΚ.

Βεβαίως έτσι κι αλλιώς πρόκειται για ένα αυτογκολ, καθώς κανείς δεν καταλαβαίνει πως αυτή η αναφορά δικαιολογεί τα λάθη και τις παραλείψεις της αστυνομίας. Διότι αν όντως υπήρχε αυτό το ραντεβού και το ήξεραν, τα μέτρα θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο αυστηρά και η παρουσία ακόμα πιο έντονη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά κύκλοι της ΑΕΚ, «Αυτοί που το έγραψαν αυτό το διαβιβαστικό, θα έπρεπε να ντρέπονται. Και για το μέγεθος του ψέματος αλλά και για το γεγονός πως φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους εαυτούς τους».

Στην ΑΕΚ υπάρχει αγανάκτηση και οργή. «Και μόνο η σκέψη πως υπάρχει αυτή η τερατώδης σημείωση σε μια έκθεση και δίνεται η ευκαιρία στους κατηγορούμενους δολοφόνους να το χρησιμοποιούν, μας εξοργίζει. Πάνε να καλύψουν την ανυπαρξία τους με τερατώδη ψέματα.

 Δίνουν επιχείρημα για την υπεράσπιση των Κροατών δολοφόνων» έλεγαν χαρακτηριστικά από την ΑΕΚ. Μάλιστα είναι ενδεικτικό πως ακόμα και οι ίδιοι οι Κροάτες, δεν είχαν τολμήσει, πριν από αυτό το έγγραφο, να μιλήσουν για ραντεβού. Ούτε τα κροατικά ΜΜΕ, ούτε καν οι συλληφθέντες. «Είναι μια ανακάλυψη με φανερές σκοπιμότητες και δεν πρόκειται να περάσει έτσι» τονιζόταν από την ΑΕΚ.