Σύλληψη Κροάτη σε λεωφορείο οπαδών του Παναθηναϊκού!
i

©glomex

Σύλληψη Κροάτη σε λεωφορείο οπαδών του Παναθηναϊκού!

Sportal newsroom 18:00 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 09.08.2023

Σε λεωφορείο 17 ατόμων, όλοι οπαδοί του Παναθηναϊκού με τελικό προορισμό την Αθήνα, εντοπίστηκε Κροάτης από τις αρχές, λίγο έξω απ' την πόλη των Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου της αστυνομίας σε λεωφορείο λίγο έξω απ΄ τα Γιάννινα, οι αρχές μετά από σχετική έρευνα ανακάλυψαν ότι οι εν λόγω επιβάτες είναι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και ο προορισμός τους είναι η Αθήνα, ώστε να παρευρεθούν στην αναμέτρηση των «πράσινων» με τη Μαρσέιγ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο αριθμός των επιβατών ήταν 17 και οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι έχουν κλεισμένα εισιτήρια τα οποία και θα παραλάβουν στην Αθήνα. 

Ωστόσο, μέσα στα 17 άτομα βρέθηκε και ένας Κροάτης, ο οποίος συνελήφθη απ' την αστυνομία και έγινε προσαγωγή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.

Οι αρχές εξετάζουν πιθανή ανάμειξη του στην αιματηρή συμπλοκή της Δευτέρας (07/08), μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι υπάρχει ενδεχόμενο να συνδέεται με την παρέα των πέντε Κροατών, που τέθηκαν υπό σύλληψη στην Ηγουμενίτσα.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την εγκληματική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά οι κατηγορίες

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος των 104 συλληφθέντων για την υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας. Το βράδυ της Δευτέρας 150 περίπου Κροάτες χούλιγκαν, μαζί με Έλληνες σύμφωνα με τις αρχές, έκαναν επιδρομή πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ertnews.gr, τα κακουργήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεία από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.