Καμία έκπληξη για Χουάνγκ, «φώναζε» η ιστορία…

Ίνμπομ Χουάνγκ

i

©Intime

Καμία έκπληξη για Χουάνγκ, «φώναζε» η ιστορία…

Διονύσης Βερβελές 12:42 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 11.08.2023

Από την προετοιμασία και τις δηλώσεις του Κορεάτη, είχαν φανεί πολλά. Γιατί ενεργεί έτσι ο Ολυμπιακός. Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει…

Ο Ολυμπιακός με το 1-0 επί της Γκενκ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Europa League, ωστόσο εισέπραξε αρκετά μηνύματα. Είναι απολύτως λογικό να μην είναι έτοιμος, θέλει και δουλειά και παίκτες, αλλά αυτή τη στιγμή, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Να σώσεις την παρτίδα, να πετύχεις τον πρώτο στόχο και να μη δοκιμαστείς με το «καλημέρα». Ειδικά όταν στην άκρη του πάγκου, υπάρχει ένας νέος προπονητής. Γνωρίζει για τα καλά τις αδυναμίες ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που κατάφερε, όμως, να αναγεννήσει και παίκτες, με τρανό παράδειγμα τον Παναγιώτη Ρέτσο που μαζί με τον Φρέιρε και τον Καμαρά, ήταν οι καλύτεροι στη νίκη επί των Βέλγων.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Γκενκ, «έσκασε» και το θέμα του Χουάνγκ. Για μένα όχι κάτι… νέο, «φώναζε» που θα πήγαινε αυτή η ιστορία και θα το αναλύσω και μέσω κάποιων δηλώσεων του πρωταγωνιστή.

Προς το τέλος της περσινής σεζόν, άπαντες υποκλίνονται στον Χουάνγκ. Κι εγώ, υπέγραφα blog πως ο Ολυμπιακός του χρόνου θέλει μια ομάδα με έντεκα Χουάνγκ. Ο Κορεάτης μέσος, δεν είχε δώσει δικαιώματα και μάλιστα, στα μέσα του Μάη, όταν γραφόταν για ενδιαφέρον της Νάπολι, τονίζει χαρακτηριστικά: «Φέτος δεν πήραμε πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό οπότε το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάρω το πρωτάθλημα του χρόνου με τον Ολυμπιακό». Μια ωραία… ντρίμπλα για τα όποια σενάρια.

Φεύγει για την εθνική του ομάδα, διακοπές και στις 9 Ιουνίου, μιλά στους συμπατριώτες του. Ούτε καν είκοσι ημέρες μετά. Τι λέει τότε; «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για κάποιους Κορεάτες ποδοσφαιριστές και εγώ είμαι επίσης ένας παίκτης που έχει συνδεθεί με ενδιαφέρον ομάδων, παρά το γεγονός πως η μεταγραφική αγορά δεν έχει ανοίξει ακόμα. Δεν θα ήταν ευγενικό θεωρώ, να πω πως θέλω να φύγω από τον Ολυμπιακό. Θα ήθελα να συνεχίσω στην ομάδα. Ωστόσο, αν μου δοθεί μια ευκαιρία και σε ένα άλλο μεγαλύτερο πρωτάθλημα, είμαι έτοιμος για όλα. Αν πάντως δεν μου δοθεί μια τέτοια ευκαιρία, θα ήθελα να δείξω μια ακόμα καλύτερη εικόνα τη νέα σεζόν. Αισθάνομαι πως έχω μεγαλώσει εδώ και ένα χρόνο».

Αυτές οι δηλώσεις τότε, προφανώς και δεν πέρασαν απαρατήρητες και από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ήταν η πρώτη φορά που «τσίγκλησαν» κάποιες ατάκες. «Αν μου δοθεί μία ευκαιρία…» και «… είμαι έτοιμος για όλα». Συμβόλαιο έχει με την ομάδα. Και τι προέκυπτε; Πως θα έπρεπε να επιστρέψει για την προετοιμασία.

Όπως και έγινε, πετώντας στις 5 Ιουλίου με την αποστολή για την Αυστρία, εκεί στο Μιλς. Ο Χουάνγκ παραπονιέται για ενοχλήσεις με το «καλημέρα». Στη μέση, λίγο πιο κάτω από τη μέση, στην ομάδα αρχίζουν και προβληματίζονται για τα καλά. Διαπιστώνουν πως κάτι… τρέχει και ο Μαρτίνεθ αρχίζει να «χτίζει» την ομάδα των προκριματικών, περιμένοντας περισσότερο τον Μαντί Καμαρά που τότε έμοιαζε τελειωμένος, παρά τον Χουάνγκ. Και προφανώς, αυτό κάτι έδειχνε.

Στις 14 Ιούλη, με τη Νόρτζελαντ, ο Χουάνγκ παίζει και κάνει δηλώσεις. «Ο προπονητής συνεχίζει να μας λέει ότι πρέπει να είμαστε μαζί, ενωμένοι. Θέλει οι παίκτες να παίζουν για την ομάδα, να θυσιαζόμαστε για την ομάδα. Εγώ αυτό κάνω από τότε που έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής», τονίζει τότε, αλλά σε λιγότερο από ένα μήνα, τίποτα δεν είναι ίδιο.

Ο Χουάνγκ πάλι πονούσε και ο Μαρτίνεθ ήξερε πως με την Γκενκ δεν θα τον έχει. Ακόμη και αν έκρυψε το πρόβλημα στις δηλώσεις του, αφήνοντάς το ανοιχτό. Ο Χουάνγκ στην προπόνηση της Τετάρτης δεν υπήρχε και όλοι συνειδητοποίησαν τι ακολουθεί. Είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει. Ο Κορεάτης στην περσινή προβληματική χρονιά, έγινε σημείο αναφοράς γιατί ήταν ένας κανονικός ποδοσφαιριστής που έδινε τα πάντα. Για το επόμενό του συμβόλαιο;

Ίσως… Μήπως πολλοί δεν παίζουν γι’ αυτό; Μυϊκά ζητήματα έχει και ίσως αυτά έχουν επηρεάσει για κάτι άλλο στην καριέρα του, δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Και πέρσι τον διαχειρίστηκαν διαφορετικά στον Ολυμπιακό. Το ζήτημα τώρα, είναι τι έγινε και… τρελάθηκε ο Κορεάτης. Μηνύματα υπάρχουν εδώ και καιρό πάντως, δεν είναι νέο το θέμα. Και μέσα στην προετοιμασία, η περίπτωσή του συζητιόταν από τους «ερυθρόλευκους» που ψάχνονταν για τα καλά στην αγορά και με αρκετούς μέσους. Δεν μπορούσε και αυτό να είναι τυχαίο.

Η λογική λέει πως κάποια ομάδα έχει εμφανιστεί και τον έχει δελεάσει με ένα δυνατό συμβόλαιο. «Είμαι έτοιμος για όλα», έλεγε αρχές Ιουνίου. Και φαίνεται πως με τη στάση του, να απαιτήσει να φύγει, ναι, είναι έτοιμος για όλα.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, πρέπει να δει τα συμφέροντά του και να κρατήσει τις αρχές του. Στην περσινή προβληματική χρονιά, έγιναν πολλά. Και χάθηκαν ισορροπίες στα αποδυτήρια, παίκτες νόμιζαν πως έτσι θα πάνε τα πράγματα και φέτος. Η ιστορία του Ρέαμπτσιουκ και πως γύρισε από τη Σκωτία στην Ελλάδα, έδειξε πολλά. Υπάρχει άλλη προσέγγιση πλέον και το κανείς πάνω από τον Ολυμπιακό, θα ισχύει…

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον παίκτη να τραβάει τα άκρα, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και διαφορετικά πάντως. Και η αναφορά στους δικηγόρους, γίνεται και για να μπορεί να έχει το πάνω χέρι ακόμη και αν ο Χουάνγκ έχει συμφωνήσει κάπου… Οι νομικοί άλλωστε, γνωρίζουν καλύτερα και την ανάγνωση των όρων ενός συμβολαίου… Δεν μου προξένησε καμία έκπληξη πάντως αυτή η ιστορία, γιατί και μέσω των δηλώσεων, αλλά και της στάσης του στην προετοιμασία, «φώναζε» πως κάτι… τρέχει. Και παρατρέχει τελικά…