Ο Κωστούλας και οι ματιές Καρβαλιάλ σε δεύτερη ομάδα και ακαδημία

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ

i

© Intime

Ο Κωστούλας και οι ματιές Καρβαλιάλ σε δεύτερη ομάδα και ακαδημία

Διονύσης Βερβελές 10:02 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 10.12.2023

Ο Πορτογάλος κόουτς θέλει να «βγάλει» στην πρώτη ομάδα ποδοσφαιριστές από τα μικρότερα τμήματα του συλλόγου, αλλά…

Πέρα από τα όσα συνέβησαν με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ υπήρχε άλλο ένα στοιχείο το οποίο δεν άρεσε και τόσο σε αρκετούς στον Ολυμπιακό. Αυτό είχε να κάνει με το γεγονός πως ο Ισπανός τεχνικός δε θέλησε ποτέ να τσεκάρει παίκτες και από τα μικρότερα τμήματα του συλλόγου. Είτε δηλαδή από τη δεύτερη ομάδα είτε από την ακαδημία.

Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» οι οποίοι έχουν δείξει καλά στοιχεία με την παρουσία τους όχι μόνο φέτος αλλά και πέρσι, όμως, δεν έχουν πάρει τις ευκαιρίες τους στην πρώτη ομάδα. Σίγουρα το πρόγραμμα στο μεγαλύτερο διάστημα της μέχρι τώρα σεζόν δεν ευνοούσε, αλλά υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής κάποιοι από τους νεαρούς και πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές της ομάδας. 

Ένας απ' αυτούς είναι ο Μπάμπης Κωστούλας. Ο μόλις 17 ετών επιθετικός των «ερυθρόλευκων» πέρσι έκανε... παπάδες σε Έφηβους και Νέους πανηγυρίζοντας και τα δύο πρωταθλήματα σε Κ17 και Κ19 της Super League, ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής και με τον Ολυμπιακό Β' στη Super League 2. Πλέον φέτος είναι μόνιμο μέλος του Ολυμπιακού Β' και παράλληλα αγωνίζεται και με τους Νέους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν είναι όμως και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, υπάρχουν και άλλα παιδιά που δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως είναι οι Μουζακίτης, Παπακανέλλος ή ακόμη και ο τερματοφύλακας Παπαδούδης ο οποίος έτσι και αλλιώς είναι μέλος της πρώτης ομάδας των «ερυθρόλευκων».

Η θέληση του Καρβαλιάλ για τα παιδιά αυτά

Από την πλευρά του ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ, έχει δείξει στο παρελθόν πως του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και να δίνει ευκαιρίες. Το ίδιο θέλει να πράξει και στους «ερυθρόλευκους», αφού έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για τα παιδιά της ακαδημίας. Έχει μάλιστα ήδη μιλήσει και με τους ανθρώπους της δεύτερης ομάδας και τον προπονητή Αριέλ Ιμπαγάσα.

Βέβαια από την άλλη και ο ίδιος είναι αρκετά έμπειρος και γνωρίζει καλά πως θα πρέπει να διαχειριστεί τέτοιους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολη η μετάβαση ενός παίκτη κάτω των 19 ετών και σε καμία περίπτωση και ο Πορτογάλος τεχνικός δε θέλει να «κάψει» τα παιδιά αυτά. Επιθυμεί, όμως, να τους δώσει τις ευκαιρίες τους συνέχεια, έτσι ώστε και ο Ολυμπιακός να μπορέσει να βγει κερδισμένος και να αφήσει και ο ίδιος τη δική του «κληρονομιά» με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο, αλλά αν του το επιτρέψουν και οι συνθήκες, θα το δει…