Γι’ αυτό έβγαλε τον Μπιανκόν ο Μεντιλίμπαρ

Ο Μπιανκόν

Γι’ αυτό έβγαλε τον Μπιανκόν ο Μεντιλίμπαρ

Ο Ισπανός τεχνικός έκανε αλλαγή στο ημίχρονο τον Γάλλο στόπερ και είχε τους λόγους του…

Στο ματς που είχε ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα Τρίπολης ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δήλωσε μετά το τέλος του, πως δεν του βγήκε όπως θα ήθελε η επιλογή που είχε για την αρχική ενδεκάδα. Και να μην το έλεγε βέβαια φάνηκε αυτό ότι δεν ήταν ικανοποιημένος όσο θα ήθελε από την ομάδα του, από το γεγονός πως έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο.

Έβγαλε τον Έσε και έβαλε τον Τσικίνιο, όπως και τον Μπιανκόν βάζοντας μέσα τον Βέζο. Και φυσικά, ο Ποντένσε αντί του Καμπράλ. Η αλλαγή του πρώτου έγινε και για λόγους φυσικής κατάστασης, αφού ο Αργεντίνος μέσος έδειχνε ότι ήταν κουρασμένος από το ματς με τη Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία και έτσι αποφάσισε να τον βγάλει από το παιχνίδι προκειμένου να βάλει «φρέσκα» πόδια στο χώρο της μεσαίας γραμμής. 

Και επί της ουσίας του βγήκε αυτό του Μεντιλίμπαρ, αφού ο Τσικίνιο για ακόμη μία φορά έδωσε αρκετές λύσεις στην ομάδα του Πειραιά. Όπως και ο Ποντένσε έκανε τη διαφορά με το πέναλτι που κέρδισε, αλλά και το γκολ που «έφτιαξε» για το 2-1. 

Από την άλλη, η αλλαγή του Μπιανκόν, όπως είπε και ο Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου, έγινε για λόγους τακτικής. Δεν ήταν ικανοποιημένος από το Γάλλος ο Ισπανός τεχνικός και αυτό είχε να κάνει με τη μία ευκαιρία που είχε ο Αστέρας Τρίπολης στο 40', αλλά και με το γκολ που σημείωσαν οι Αρκάδες στο 45'.

Στην ευκαιρία του Αστέρα ο Μπιανκόν ήταν αυτός που έχασε τη μονομαχία χωρίς καν να μπορέσει να πιέσει τον αντίπαλό του μέσα στη μικρή περιοχή και ο Χριστόπουλος πήρε την κεφαλιά κάνοντας την πάσα για τον Γιαμπλόνσκι, ο οποίος και απείλησε αλλά έδιωξε σωτήρια ο Πασχαλάκης.

Και αν αυτή η φάση δεν κόστισε στον Ολυμπιακό εξαιτίας του Πασχαλάκη, στο 45', ο Μπιανκόν διώχνει αρχικά με το κεφάλι από την περιοχή των «ερυθρόλευκων» μετά από εκτέλεση φάουλ χωρίς όμως να είναι το «κόψιμό» του σίγουρα και κάνοντας ξανά διεκδικήσιμη την μπάλα. Και στην επαναφορά της μπάλας στην περιοχή ήταν αυτός ο οποίος δεν είχε τραβηχτεί και έκανε «νόμιμο» το γκολ του Αστέρα, καλύπτοντας τον σκόρερ Γιαμπλόνσκι.

Αυτές οι δύο φάσεις ήταν που είχε όλες και όλες ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο και ο Γάλλος ήταν μέσα και στις δύο. Γι’ αυτό και ο Μεντιλίμπαρ τον έκανε αλλαγή, από τη στιγμή που είδε ότι ο Μπιανκόν δεν ήταν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει τίποτα για τον Γάλλο, αφού και ο Μεντιλίμπαρ έχει δείξει ότι τον εμπιστεύεται και του έχει δώσει χρόνο συμμετοχής στα μέχρι τώρα ματς που έχει κάτσει στον πάγκο, αλλά στο παιχνίδι με τον Αστέρα δεν ήταν η ημέρα του. Θα λείψει πάντως και από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αφού για εκεί έχει δηλωθεί να εκτίσει την τιμωρία του…