Σε αυτό το γήπεδο θα έπαιζε ο Ολυμπιακός αν δεν υπήρχε ο πόλεμος στο Ισραήλ

Το γήπεδο «Bloomfield»

i

© PS Youtube

Σε αυτό το γήπεδο θα έπαιζε ο Ολυμπιακός αν δεν υπήρχε ο πόλεμος στο Ισραήλ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:18 - 26.02.2024

Ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στη Τόπολα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σε ποιο γήπεδο όμως θα αντιμετώπιζε τους Ισραηλινούς αν δεν υπήρχε ο πόλεμος με τη Χαμάς;

Με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στην κλήρωση για τους «16» του UEFA Europa Conference League, αποφεύγοντας αρκετές δυνατές ομάδες. Η πρώτη αναμέτρηση αναμένεται να λάβει χώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ η δεύτερη πρόκειται να διεξαχθεί στην Τόπολα και το γήπεδο της Μπάτσκα.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ οδηγεί τη UEFA στην απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων στη χώρα, με αποτέλεσμα η αντίπαλος των Πειραιωτών και η Μακάμπι Χάιφα να δίνουν της αναμετρήσεις τους εκτός συνόρων. Παρόλα αυτά, οι εγχώριες διοργανώσεις διεξάγονται κανονικά στα γήπεδα των ομάδων, τα οποία μάλιστα ανοίγουν τις πύλες τους και για τον κόσμο.

Σε ποιο γήπεδο, λοιπόν, θα αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός, αν δεν υπήρχε ο πόλεμος με τη Χαμάς; Η απάντηση είναι το «Bloomfield Stadium», ένα στάδιο χωρητικότητας 29.400 θέσεων το οποίο εγκαινιάστηκε επίσημα στις 13 Οκτωβρίου του 1962. Τότε η κατασκευή του κόστισε 320 χιλ. ευρώ ενώ ακολούθησαν από τότε συνολικά τέσσερεις ανακαινίσεις. Η τελευταία εξ αυτών ήρθε το διάστημα 2016-2019 και το κόστος αυτή τη φορά ήταν... 126 εκατ. ευρώ.

Την εποχή του Covid-19 το «Bloomfield Stadium» αποτέλεσε ένα από τα πρώτα γήπεδα που υποδέχθηκαν ξανά κόσμο στις κερκίδες, μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας τους λόγω καραντίνας. Εκτός από ποδοσφαιρικούς αγώνες, το στάδιο έχει υποδεχθεί κατά καιρούς φαν από διάφορους καλλιτέχνες, όπως π.χ. οι Σκόρπιονς, οι Μπλακ Άιντ Πις και η Ριάνα.

Αλλαγή ώρας στο ντέρμπι αιωνίων της Euroleague λόγω Conference
EUROLEAGUE

18:57 - 26.02.2024

Αλλαγή ώρας στο ντέρμπι αιωνίων της Euroleague λόγω Conference

Οι «μάχες» του Ολυμπιακού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, για το Conference League φέρνουν αλλαγές στις ώρες των αγώνων στην Euroleague, με το ντέρμπι αιωνίων, κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, αλλά και την αναμέτρηση με την Βίρτους Μπολόνια, να αλλάζουν ώρα.

Όσο για την κατασκευή του, το γήπεδο είναι ένα από τα κορυφαία έργα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας. Η αρχιτεκτονική του περιλαμβάνει σύγχρονα αποδυτήρια, εγκαταστάσεις πολυμέσων και κορυφαία συντήρηση γηπέδου, τηρώντας τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματικού αθλητισμού. Παράλληλα, το «Bloomfield» αποτελεί είναι ένα οικολογικό «διαμάντι», αφού χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να καλύπτει τις ανάγκες του, ενώ ενσωματώνει πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον για τη μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων.