O Ολυμπιακός επιστρέφει στην Τόπολα: Στο γήπεδο της Μπάτσκα η ρεβάνς με την Μακάμπι - Τι συμβαίνει με τον κόσμο;

O Ολυμπιακός επιστρέφει στην Τόπολα: Στο γήπεδο της Μπάτσκα η ρεβάνς με την Μακάμπι - Τι συμβαίνει με τον κόσμο;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:36 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:52 - 23.02.2024

Γνωστή έγινε η έδρα που θα φιλοξενήσει το Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός και αυτή θα είναι το γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα, από το οποίο πέρασαν οι Πειραιώτες στους ομίλους του Europa League.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι η ομάδα που θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού για τους «16» του Europa Conference League, όπως έγινε γνωστό μετά την κλήρωση της Παρασκευής (23/2). Ο εν λόγω αγώνας χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρων συνθηκών, με αφορμή τον πόλεμο που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ.

Κάπως έτσι, οι Πειραιώτες ήταν αδύνατον να ταξιδέψουν στην φυσική έδρα της ομάδας, με αποτέλεσμα να αναζητείται γήπεδο για τη ρεβανς. Αυτό τελικά βρέθηκε και ο Ολυμπιακός το είχε επισκεφθεί τον περασμένο Οκτώβριο. Ο λόγος για την έδρα της Μπάτσκα Τόπολα, η οποία και θα φιλοξενήσει τον αγώνα ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τους «ερυθρόλευκους».

Εντούτοις, όλα δείχνουν πως οι Έλληνες φίλαθλοι δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά στην Σερβία, όπως συνέβη την περασμένη φορά. Ο πόλεμος στο Ισραήλ έχει οδηγήσει την UEFA στην απόφαση να μην επιτρέπονται υποστηρικτές σε παιχνίδια των ομάδων της χώρας, επομένως φαντάζει αδύνατο να εμφανιστεί κόσμος στις κερκίδες.

Ωστόσο, υπάρχει ένα «παραθυράκι» το οποίο βέβαια δεν είναι εύκολο να... ανοίξει, ούτως ώστε ο Ολυμπιακός να έχει τους οπαδούς του στη Σερβία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένο αίτημα εγκαίρως και αυτό να γίνει αποδεκτό από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, τις αρχές της χώρας και την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η παράδοση του Ολυμπιακού σε οκτώ αναμετρήσεις με ομάδες από το Ισραήλ
CONFERENCE LEAGUE

16:33 - 23.02.2024

Η παράδοση του Ολυμπιακού σε οκτώ αναμετρήσεις με ομάδες από το Ισραήλ

Το μεσημέρι της Παρασκευής (23/02) ο Ολυμπιακός έμαθε πως ο αντίπαλος του για τη φάση των «16» του Europa Conference League, είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν «προηγούμενα» με τη συγκεκριμένη ομάδα, η οποία δεν φέρνει καλές αναμνήσεις στο λιμάνι του Πειραιά. Οι Πειραιώτες δε γενικά έχουν... κακό ιστορικό απέναντι σε ομάδες από το Ισραήλ.

Για την ιστορία, η προηγούμενη επίσκεψη του πειραϊκού συλλόγου στο εν λόγω γήπεδο δεν ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο. Ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε το προβάδισμα με 2-0, ωστόσο η αδράνεια στην άμυνα, η χαλάρωση των παικτών και η κόκκινη στον Ντόη έφεραν το 2-2 της Μπάτσκα Τόπολα, που της έφερε και τον μοναδικό της βαθμό στον όμιλο.