Ο Μεντί αθωώθηκε, πήγε στη Λοριάν και... έκλεψε τη θέση από τον Ρέαμπτσιουκ
i

© Lorient & Intime

Ο Μεντί αθωώθηκε, πήγε στη Λοριάν και... έκλεψε τη θέση από τον Ρέαμπτσιουκ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:53 - 19.07.2023

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η μεταγραφή του Μπέντζαμιν Μεντί στη Λοριάν φαίνεται να επηρεάζει τις εξελίξεις με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Στις 15 Ιουλίου τα προβλήματα τελείωσαν για τον Μπένταμιν Μεντί, αφού ο ίδιος κρίθηκε αθώος για τις τελευταίες κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης που αντιμετώπιζε. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένας «Γολγοθάς» για τον Γάλλο, που αναγκάστηκε να μείνει και εκτός ποδοσφαίρου για δύο χρόνια κατά τη διάρκεια αυτής της δικαστικής του περιπέτειας.

Η επιστροφή του μετά την αθώωση, όμως, ήταν άμεση, με τη Λοριάν να του προτείνει συμβόλαιο και εκείνος να το αποδέχεται. Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον αμυντικό, ο οποίος έμεινε και τυπικά δίχως ομάδα στις αρχές του μήνα, μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μεντί βάζει στην άκρη τον Ρέαμπτσιουκ

Μία συνεργασία που φαίνεται να επηρεάζει και τον Ολυμπιακό. Με ποιον τρόπο; Σύμφωνα με το «Foot Mercato», ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ συγκέντρωνε μεγάλο ενδιαφέρον στις τάξεις του συλλόγου της Ligue 1. Όμως με την άφιξη του Μεντί τα πράγματα αλλάζουν. Όπως αναφέρει το δημοφιλές γαλλικό μέσο, η νέα μεταγραφή της ομάδας σε συνδυασμό με τους ήδη υπάρχοντες παίκτες σφραγίζουν το κενό που υπήρχε για τη θέση του αριστερού μπακ. 

Φυσικά, η Λοριάν δεν ήταν η μοναδική ομάδα της Γαλλίας που θέλει τον Ρέαμπτσιουκ, αφού άλλοι δύο μνηστήρες βρίσκονται στο κόλπο της απόκτησης του σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας. Σε πρώτο χρόνο υπάρχει η Ναντ, η οποία μοιάζει να είναι και ο πιο σημαντικός διεκδικητής, και σε δεύτερο η Ρεν που επίσης θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον αριστερό οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού

Ο Μολδαβός μπακ αποτέλεσε και αποτελεί αναντικατάστατο μέλος στις τάξεις των «ερυθρόλευκων», παίρνοντας τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Από τον Γενάρη του 2021 που αποκτήθηκε μέχρι και σήμερα, ο ίδιος έχει αγωνιστεί σε 120 αναμετρήσεις, σκοράροντας συνολικά τρία γκολ (τα δύο έκριναν ισάριθμα πρωταθλήματα) και προσφέροντας 10 ασίστ.