Φάκελος προετοιμασία: Οι σίγουροι, οι «φευγάτοι» και οι ανοιχτές υποθέσεις για τον Ολυμπιακό της Αυστρίας

Προετοιμασία στην Αυστρία για τον Ολυμπιακό

Φάκελος προετοιμασία: Οι σίγουροι, οι «φευγάτοι» και οι ανοιχτές υποθέσεις για τον Ολυμπιακό της Αυστρίας

Γιώργος Περπερίδης 17:26 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:27 - 18.07.2023

Ξεκάθαρη η φιλοσοφία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και πολλή η δουλειά που έγινε επί δύο εβδομάδες με φόντο τις αυστριακές Άλπεις στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Λίγα και πολύ συγκεκριμένα τα συμπεράσματα, όσον αφορά το ρόστερ. Οι παίκτες που ικανοποίησαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, όσοι είναι με τις βαλίτσες στο χέρι και οι ανοιχτές υποθέσεις της 25άδας που επιστρέφει στην Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης.

Έγινε και η πρωινή προπόνηση της Τρίτης (18/07), το απόγευμα είχε βίντεο - ανάλυση στο ξενοδοχείο, την Τετάρτη (19/07, 13:00) είναι προγραμματισμένο το φιλικό με τη Σαμπάχ του Αζερμπαϊτζάν και Αυστρία... πάπαλα για τον Ολυμπιακό. Μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως όσοι παρακολούθησαν για δύο βδομάδες την προετοιμασία στο Μιλς, ανάμεσα στις Άλπεις, έγιναν -πολύ- σοφότεροι; Μάλλον όχι. Συγκεκριμένα τα συμπεράσματα και πολλά τα ερωτήματα.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο, αφορά την γενικότερη φιλοσοφία των Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Αντόνιο Κορδόν, την οποία έχουμε αναλύσει πολλάκις τις προηγούμενες μέρες. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δούλεψε καλά στην Αυστρία. Με ποικιλία στις ασκήσεις και δίχως να αφήσει τομέα προπονητικής μονάδας που να μην δώσει βάρος.

Το δίδυμο Ναδάλες - Μουρίκη τα πήγε περίφημα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παικτών. Θετικότατες οι εντυπώσεις και από τον γυμναστή τερματοφυλάκων, Μενγκουάλ, που ζόρισε πολύ τους Τζολάκη, Παπαδούδη, Πασχαλάκη. Ένας Πασχαλάκης που μετά τις δύο - τρεις πρώτες μέρες έβγαλε μια πολύ πιο ήπια πλευρά του, ήταν συγκεντρωμένος στα προγράμματα και προσηλωμένος στις οδηγίες του προπονητή.

Ο Ιμπόρα ήρθε στην Αυστρία μαζί με τον Κίνι και δύο ρόλοι που έλειπαν από την ομάδα, βρήκαν τα πρόσωπα που θα τους υποδυθούν. Ο ένας θα πάει στο «6» προσφέροντας εμπειρία και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, ο άλλος θα είναι ένας πασπαρτού στην άμυνα. Δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να «αναβαθμιστεί» προϊόντος του χρόνου.

Από εκεί και πέρα ωστόσο, τα ερωτήματα είναι κάμποσα για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, καθώς σε τρεις εβδομάδες ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις. Από τους 25 παίκτες που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, οι μισοί σχεδόν μπορούν να θεωρηθούν «σίγουροι» για το τελικό ρόστερ. Και για ορισμένους από αυτούς, με την προϋπόθεση πως δεν θα προκύψει ξαφνικά μια συμφέρουσα οικονομικά πρόταση πώλησης τους.

Στους γκολκίπερ εξελίξεις θα έχουμε στην περίπτωση που ο Τζολάκης πάει δανεικός με σκοπό να πάρει μια γεμάτη από παιχνίδια σεζόν. Στόπερ ο Ολυμπιακός θα πάρει. Προσπαθεί για έναν άμεσα και έναν προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Υπό αυτό το πρίσμα, δύο από τους Μπα, Ρέτσο, Ντόι και Μπαγκαλιάνη ενδέχεται να παραχωρηθούν. 

Στους ακραίους αμυντικούς η κατάσταση θα διαφοροποιηθεί για τα καλά όσον αφορά τα πρόσωπα, αν τεθεί θέμα παραχώρησης του Ρέαμπτσιουκ. Ο Ραμόν δεν έχει πείσει ιδιαίτερα, για Ροντινέι και Κίνι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, ενώ ο Ανδρούτσος πιθανότατα μένει ως εφεδρική λύση.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής υπάρχουν οι Ιμπόρα, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο, Χουάνγκ, Πέπε και Λιάτσος. Ιδανικά θα ήθελε έναν ακόμη πιο ποιοτικό παίκτη εκεί ο Ολυμπιακός, αυξάνοντας τις safe επιλογές για τον προπονητή. 

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έστελνε ξανά τον Λιάτσο στη Β' ομάδα (ή δανεικό για να πάρει ματς/εμπειρίες από υψηλότερο επίπεδο) και θα γεννούσε «μάχη» Μπουχαλάκη - Καρβάλιο για μια θέση στο ρόστερ. Ή την παραμονή και των δύο σε συμπληρωματικό ρόλο. Ο Πέπε δείχνει να μην έχει καμία ρεαλιστική πιθανότητα να συνεχίσει στα ερυθρόλευκα.

Ενίσχυση ψάχνει δεδομένα ο Ολυμπιακός και στις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Κυρίως στα άκρα, όπου είναι αναγκαία η απόκτηση τουλάχιστον ενός εξτρέμ, που θα δώσει ποιότητα και άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Ζινκερνάγκελ... δεν γενικότερα, Μπιελ και Μασούρας θα κουνηθούν μόνο σε περίπτωση πώλησης, ο Μπουτούτσι δεν έδειξε τίποτε ιδιαίτερο (φιλότιμος μεν αλλά μέχρι εκεί), ο Βρουσάι μπορεί να έχει έναν ρόλο back up. 

Ο Φορτούνης έχει ξεκάθαρα το προβάδισμα για την θέση πίσω από τον φορ, εκεί όπου υπό προϋποθέσεις και σε διαφορετικό ρόλο (περιφερειακού επιθετικού) μπορεί να δώσει λύσεις ο Μασούρας, ενώ υπάρχει πάντα και το χαρτί του Μπιελ.

Μαρτίνεθ: «Χρειάζεται χρόνος για να χτίσεις μια βάση»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:30 - 18.07.2023

Μαρτίνεθ: «Χρειάζεται χρόνος για να χτίσεις μια βάση»

Πριν την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο που κύλησαν οι δύο εβδομάδες στο Μιλς, εντούτοις ξεκαθάρισε πως χρειάζεται χρόνος για να χτίσεις γερές βάσεις σε μια ομάδα.

Μοναχικός καβαλάρης σε ρόλο στράικερ ο Ελ Αραμπί, επομένως δεν χρειάζεται να μπούμε καν στον κόπο να κουβεντιάσουμε για το αν χρειάζεται μεταγραφή ο Ολυμπιακός στη θέση του φορ... Υπάρχει μια ακόμη «πηγή» επιλογών, από όσους προπονούνταν όλες αυτές τις μέρες στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. 

Εκεί ωστόσο τα «εάν και εφόσον» είναι ακόμη περισσότερα. Πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι δραματικά με τους «κομμένους», ένα σοβαρό ζήτημα είναι ο Μαντί Καμαρά, ενώ θα αξιολογηθούν οι περιπτώσεις των Αγκιμπού και Αλγκασίμ Μπα.