Μαρτίνεθ: «Χρειάζεται χρόνος για να χτίσεις μια βάση»

Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

© Intime

Μαρτίνεθ: «Χρειάζεται χρόνος για να χτίσεις μια βάση»

Πριν την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο που κύλησαν οι δύο εβδομάδες στο Μιλς, εντούτοις ξεκαθάρισε πως χρειάζεται χρόνος για να χτίσεις γερές βάσεις σε μια ομάδα.

Με το φιλικό απέναντι στην Σαμπάχ του Αζερμπαϊτζάν το μεσημέρι της Τετάρτης (19/07, 13:00), ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Έτσι, η προπόνηση της Τρίτης (18/07) στο Μιλς, ήταν η τελευταία για τους «ερυθρόλευκους» με φόντο τις αυστριακές Άλπεις. Πριν την έναρξη του προγράμματος, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό για τις 14 μέρες προπονήσεων του Ολυμπιακού στο αθλητικό κέντρο της Ράικα Βόλντερς.

Ο Ισπανός τεχνικός είπε ενδιαφέροντα πράγματα στις δηλώσεις του, τις οποίες μπορείτε να ακούσετε σε βίντεο το πρωί της Τετάρτης στο Sportal. Για την ώρα, ακολουθεί μια πρόγευση των τοποθετήσεων του Μαρτίνεθ, που μεταξύ άλλων εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο που κύλησαν οι δύο εβδομάδες στο Μιλς, εντούτοις ξεκαθάρισε πως χρειάζεται χρόνος για να χτίσεις γερές βάσεις σε μια ομάδα.

«Το πρώτο στάδιο προετοιμασίας θεωρώ πως κύλησε με πολύ θετικό τρόπο. Ήταν ο χρόνος που χρειαζόμασταν για να γνωριστούμε καλύτερα, να δουλέψουμε και να θέσουμε βάσεις συναισθηματικές, τακτικές, αλλά και φυσικών δυνάμεων. 

Είχαμε στη διάθεση μας χρόνο για να γνωρίσουμε προσωπικά τους παίκτες σαν χαρακτήρες, αλλά και σαν ποδοσφαιριστές. Επίσης εκείνοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη μεθοδολογία μας και να κατανοήσουν με ποιον τρόπο μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. 

Το μοναδικό αρνητικό ήταν πως θα θέλαμε περισσότερο χρόνο! Πάντα χρειάζεται χρόνος για να χτίσεις μια βάση και με περισσότερο χρόνο θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους μας», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στην Ελλάδα αργά το βράδυ της Τετάρτης (19/07) με πτήση από το Μόναχο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν λίγες προπονήσεις στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, πριν μπουν ξανά στο αεροπλάνο και πετάξουν για το Νησί, όπου θα αντιμετωπίσουν σε φιλικές αναμετρήσεις αρχικά την Ρέιντζερς (26/07) και μετά τη Νόριτς (29/07). 

Εκεί ουσιαστικά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα φανερώσει ένα σημαντικό μέρος των σκέψεων του για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού στις 10 Αυγούστου, με αντίπαλο μια εκ των Γκενκ ή Σερβέτ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.