Πιτσιρικάς με μπλούζα του Φορτούνη στη Λεωφόρο! (pic)

Πιτσιρικάς με μπλούζα του Φορτούνη στη Λεωφόρο! (pic)

Sportal newsroom 21:44 - 18.07.2023

Ένας πιτσιρικάς βρέθηκε στη Λεωφόρο στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ράγιο Βαγεκάνο φορώντας μπλούζα με το όνομα του Κώστα Φορτούνη.

Μία όχι και τόσο συνηθισμένη εικόνα είδαμε στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Ράγιο Βαγεκάνο. Ένας πιτσιρικάς, που βρέθηκε στο γήπεδο φορούσε μπλούζα με το όνομα του Κώστα Φορτούνη στην πίσω πλευρά.

Η φανέλα του πιτσιρικά είναι της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας. Ο μικρός φίλος του ποδοσφαίρου απόλαυσε το φιλικό του Παναθηναϊκού σε μία δύσκολη μέρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Φορτούνης δεν κλήθηκε από τον Γκουστάβο Πογέτ για τους αγώνες της Ελλάδας με την Ιρλανδία και τη Γαλλία για τα προκριματικά του Euro.

Ο Ουρουγουανός προπονητής εξήγησε το σκεπτικό του σχετικά με τη μη κλήση του Φορτούνη.

«Έπρεπε να αλλάξω το σύστημα για να χωρέσει ο Φορτούνης. Από 4-3-3 να παίξω ένα 4-2-3-1 και αυτή τη στιγμή ο Μπακασέτας δεν αγγίζεται (untouchable είναι η λέξη που χρησιμοποίησε στα αγγλικά). Απ' αυτόν ξεκινάει η ενδεκάδα, είναι ένας παίκτης που μου προσφέρει γκολ.

Ήταν το πιο δύσκολο τηλεφώνημα που έπρεπε να κάνω. Απογοητεύτηκε που έμεινε εκτός, αλλά του εξήγησα. Δεν καθίσαμε δύο ώρες στο τηλέφωνο, διότι έτσι και αλλιώς δεν θα άλλαζε η απόφαση μου. Μπορεί στο τέλος να κάνω λάθος», είχε πει εκείνη την περίοδο ο Γκουστάβο Πογέτ στην ανοικτή συζήτηση των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Εθνικής. 

Φάκελος προετοιμασία: Οι σίγουροι, οι «φευγάτοι» και οι ανοιχτές υποθέσεις για τον Ολυμπιακό της Αυστρίας
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:26 - 18.07.2023

Φάκελος προετοιμασία: Οι σίγουροι, οι «φευγάτοι» και οι ανοιχτές υποθέσεις για τον Ολυμπιακό της Αυστρίας

Ξεκάθαρη η φιλοσοφία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και πολλή η δουλειά που έγινε επί δύο εβδομάδες με φόντο τις αυστριακές Άλπεις στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Λίγα και πολύ συγκεκριμένα τα συμπεράσματα, όσον αφορά το ρόστερ. Οι παίκτες που ικανοποίησαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, όσοι είναι με τις βαλίτσες στο χέρι και οι ανοιχτές υποθέσεις της 25άδας που επιστρέφει στην Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης.

«Εάν καλούσαμε τον Φορτούνη θα έπρεπε να αλλάξουμε το σύστημα σε 4-2-3-1 για να ταιριάξει καλύτερα και να παίξει το καλύτερο δυνατό. Εάν τον καλούσα θα έπρεπε να αλλάξω το σύστημα. Για μένα ο Μπακασέτας δεν... αγγίζεται, βλέποντας και τα γκολ που έχει βάλει. Ήταν απογοητευμένος ο Φορτούνης. Ήταν το πιο δύσκολο τηλεφώνημα που έπρεπε να κάνω αλλά και 2 ώρες να του εξηγούσα δεν θα άλλαζε η απόφαση», συμπλήρωσε ο Ουρουγουανός προπονητής.

Αυτή την περίοδο ο Κώστας Φορτούνης είναι στην Αυστρία μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού.