Ο Μεντιλίμπαρ ήρθε και δε διέγραψε κανέναν

Ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Μεντιλίμπαρ ήρθε και δε διέγραψε κανέναν

Διονύσης Βερβελές 23:37 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 17.03.2024

Το στοιχείο του Βάσκου τεχνικού σε σχέση με τους προηγούμενους προπονητές…

Από την ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχει δείξει πως εμπιστεύεται όλο το υλικό που έχει στη διάθεσή του. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν αγωνιστεί όλοι οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο έμψυχο δυναμικό των «ερυθρόλευκων».

Μόνο ο Μαντί Καμαρά δεν έχει παίξει επί της ουσίας, αλλά και αυτός δεν υπολογίζεται μετά από απόφαση της διοίκησης εξαιτίας των πειθαρχικών παραπτωμάτων του. Αυτό, λοιπόν, είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τον Βάσκο τεχνικό, αφού δίνει μία άλλη ψυχολογία στους παίκτες του και σίγουρα τους έχει όλους στην... τσίτα για να είναι αγωνιστικά έτοιμοι, από τη στιγμή που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να μπουν και να παίξουν. Είναι και η μεγάλη διαφορά του Μεντιλίμπαρ με τους προκατόχους του.

Τόσο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, όσο και ο Κάρλος Καρβαλιάλ, το διάστημα που κάθισαν στον πάγκο του Ολυμπιακού είχαν θέσει εκτός πλάνων διάφορους ποδοσφαιριστές. Παίκτες οι οποίοι τώρα παίρνουν χρόνο συμμετοχής από τον Μεντιλίμπαρ και δίνουν πολύτιμες βοήθειες, όπως για παράδειγμα ο Βιθέντε Ιμπόρα στον οποίο είχε δείξει ξεκάθαρα ο Καρβαλιάλ ότι δεν τον υπολόγιζε και τώρα ο Βάσκος τον έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και υπάρχουν ματς στα οποία έκανε μια χαρά τη δουλειά του.

Έτσι και απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς που είχε ο Ολυμπιακός με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του, εξαιτίας του πρώτου παιχνιδιού και της βαριάς ήττας με 1-4, χρησιμοποίησε στο τέρμα τον Κωνσταντή Τζολάκη. Ο 21χρονος γκολκίπερ μπήκε ως βασικός και δικαίωσε τον προπονητή του με την εμφάνισή του, γιατί ο Πασχαλάκης είχε κάποιες ενοχλήσεις. Το θέμα είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ δε θέλησε να το ρισκάρει και να βάλει μέσα τον Πασχαλάκη, παρά τη σημασία και τη δυσκολία που είχε το ματς.

Προτίμησε να δώσει χρόνο στον Τζολάκη και έτσι για μία ακόμη φορά ο έμπειρος τεχνικός έδειξε ότι εμπιστεύεται τους παίκτες του. Αυτό είναι κάτι που περνάει και στους ποδοσφαιριστές και έτσι προσπαθούν και εκείνοι από την πλευρά τους να βγάλουν τον καλό τους εαυτό στο χορτάρι και να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα τους.