«Περιμένει» Ολυμπιακό ο Νιλ Λένον

Νιλ Λένον

«Περιμένει» Ολυμπιακό ο Νιλ Λένον

Θάνος Λυμπερόπουλος • 11:33 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Σύμφωνα με την σκωτσέζικη Sun, ο Ολυμπιακός φαίνεται πως έχει τον Νιλ Λένον, πρώην προπονητή της Ομόνοιας και της Σέλτικ, μέσα στην εκλεκτή λίστα για να αναλάβει τον πάγκο της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βρίσκεται στην αναζήτηση νέου προπονητή και σύμφωνα με σκωτσέζικα δημοσιεύματα, ο Νιλ Λένον, είναι ένας απ’ τους εκλεκτούς που έχουν πιθανότητες για να αναλάβουν τον πάγκο της ομάδας.

Γεννημένος στην Βόρεια Ιρλανδία, ο 51χρονος κάθισε τελευταία φορά σε πάγκο ομάδας για λογαριασμό της Ομόνοιας. Ωστόσο τον Οκτώβριο απολύθηκε κι έτσι βρίσκεται εφτά μήνες μακριά από τα γήπεδα.

Ο Λένον που πέρασε μια τετραετία ως προπονητής της Σέλτικ ενώ παλιότερα φόρεσε τα χρώματά της κι ως παίκτης απ’ το 2000 έως το 2007, ελπίζει να μάθει μέχρι το τέλος της εβδομάδας εάν πρόκειται να προσκληθεί για επίσημη συνέντευξη απ’ τον Ολυμπιακό.

Η θητεία του 51χρονου στην Ομόνοια τον είδε να κατακτά το Κύπελλο Κύπρου και να την οδηγεί την ομάδα στους ομίλους του Europa League όπου παραλίγο να κρατήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 0-0 μέσα στο «Ολντ Τράφορντ». 

Απολύθηκε για κάποια συνεχόμενα στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα αλλά όπως φαίνεται απόλαυσε την πρώτη του δουλειά εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και του αρέσει πολύ η ιδέα να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο ευρωπαϊκό όνομα.

Αν και ο Λένον θα ενδιαφερόταν για μια πιθανή μετακόμιση στον Πειραιά, παρακολουθεί επίσης το σκηνικό στην Αγγλία. Η Λέστερ, όπου πέρασε μαζί της περισσότερα από τέσσερα χρόνια ως παίκτης, μπορεί να αναζητά νέο προπονητή αυτό το καλοκαίρι κι ο Λένον θα ενδιαφερόταν. Πρόσφατα ο ίδιος απέρριψε πρόταση απ’ την ΚΠΡ

Ο Ολυμπιακός όπου τερμάτισε στην τρίτη θέση, περιμένει το αποτέλεσμα απ’ τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για να μάθει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν. Προς το παρόν κρατάει στα χέρια του το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League, όμως αν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σηκώσει το ένατο Κύπελλο στην ιστορία της, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε στο Conference League.