Ο πάγκος του Ολυμπιακού και η πρώτη φορά του Καμπιάσο

Εστεμπάν Καμπιάσο στον Ολυμπιακό

i

© Intime

Ο πάγκος του Ολυμπιακού και η πρώτη φορά του Καμπιάσο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:12 - 04.04.2023

Αν και εφόσον ο Ολυμπιακός εντάξει στο δυναμικό του τον Εστεμπάν Καμπιάσο, τότε αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Αργεντίνος θα αναλάβει ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς προπονητή μετά την ισόπαλη αναμέτρηση κόντρα στον Άρη, αφού ο Μίτσελ το μεσημέρι της Δευτέρας υπέβαλε την παραίτηση του. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να ετοιμάζονται να αγωνιστούν εναντίον του ΠΑΟΚ με τον Ζοσέ Ανιγκό στην τεχνική ηγεσία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ψάχνουν ήδη τον νέο τους προπονητή.

Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν για τον πάγκο της ομάδας, ήταν και αυτό του πρώην αστέρα της, Εστεμπάν Καμπιάσο. Σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, οι Πειραιώτες φαίνεται να ενδιαφέρονται για την περίπτωση του Αργεντίνου, ο οποίος είχε επιτυχές πέρασμα ως παίκτης του συλλόγου στο παρελθόν.

Μία είδηση που αν επιβεβαιωθεί και εν τέλει ο 42χρονος ενταχθεί στο δυναμικό του κλαμπ, θα συνδυαστεί με μία μεγάλη ευκαιρία αλλά και ένα μεγάλο ρίσκο. Ο Καμπιάσο μπορεί να έχει το δίπλωμα UEFA Pro License από το 2017, εντούτοις ο ίδιος δεν έχει αναλάβει καμία ομάδα μέχρι στιγμής ως προπονητής. 

Η μοναδική φορά που βρέθηκε σε πάγκο ήταν το διάστημα Μάιος - Σεπτέμβριος του 2018, όντας βοηθός του Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν στην Εθνική Κολομβίας, την περίοδο που το κλαμπ βρισκόταν στα γήπεδα της Ρωσίας για το Μουντιάλ. Σε εκείνες τις αναμετρήσεις, μάλιστα. είχε συνεργαστεί και με τον Χάμες Ροντρίγκες, αφού ο εξτρέμ των Πειραιωτών είχε κληθεί από τον προπονητή του για να βοηθήσει την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εστεμπάν Καμπιάσο με την φανέλα της Ίντερ © Intime

Ο Καμπιάσο κατέγραψε 49 συμμετοχές, με 7 γκολ και 3 ασίστ με την φανέλα του Ολυμπιακού, πανηγυρίζοντας δύο πρωταθλήματα. Παγκοσμίως, ωστόσο, ο κόσμος τον θυμάται κατά κύριο λόγο για το πέρασμα του από την Ίντερ, με την οποία αγωνίστηκε σε 431 παιχνίδια. Μεγαλύτερο επίτευγμα του στον ιταλικό σύλλογο ήταν η κατάκτηση του UEFA Champions League, νικώντας την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό της σεζόν 2009/10