Ο «τελειωμένος» Σισέ επιστρέφει με τον ΠΑΟΚ και ψάχνει την εξιλέωσή του

Παπέ Σισέ

i

© Intime

Ο «τελειωμένος» Σισέ επιστρέφει με τον ΠΑΟΚ και ψάχνει την εξιλέωσή του

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:25 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 04.04.2023

Ο Ζοσέ Ανιγκό, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, σκέφτεται να ενεργοποιήσει τον Σισέ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, δίνοντας έτσι στον Σενεγαλέζο στόπερ άλλη μία ευκαιρία.

Ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ζοσέ Ανιγκό, σκέφτεται να ενεργοποιήσει και πάλι τον Παπέ Αμπού Σισέ για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο 61χρονος τεχνικός των Πειραιωτών έχει στο μυαλό του κάποιες αλλαγές που αφορούν το ανασταλτικό κομμάτι, εκεί δηλαδή που η ομάδα αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα.

Από τη μία, η κακή ψυχολογία του Ρέτσου μετά το μεγάλο λάθος που στοίχισε στην ομάδα στο ματς με τον Άρη κι από την άλλη, ο τραυματισμός του Ουσεϊνού Μπα ο οποίος έχει σύσπαση στον προσαγωγό, έχουν βάλει ένα «μπελά» στο κεφάλι του Ζοσέ Ανιγκό, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μίτσελ και θα κάτσει στον πάγκο για την αναμέτρηση κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» (5/4, 21:00).

Η πιθανή επιστροφή του Ντόι αλλά κυρίως του Σισέ, αποτελεί μεγάλη είδηση στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, καθώς ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός δεν υπολογίζονταν  για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, η τελευταία συμμετοχή του Σισέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ήταν στις 29 του Γενάρη και στην εντός έδρας νίκη της ομάδας με ανατροπή, απέναντι στον ΟΦΗ (2-1). 

Σε εκείνη την αναμέτρηση, ο 27χρονος στόπερ των Πειραιωτών δεν αγωνίστηκε πολύ, καθώς πέρασε ως αλλαγή στο 85ο λεπτό στη θέση του Παπασταθόπουλου, σημειώνοντας έτσι την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα μετά από αρκετό καιρό.

Πριν από αυτό, ο Μίτσελ είχε αφήσει εκτός πλάνων τον Σισέ μετά τα όσα συνέβησαν στο Ολυμπιακός – Καραμπάγκ. Πιο αναλυτικά, στο ματς και στην ήττα κόντρα στους «Αζέρους» (0-3), ο αμυντικός των «ερυθρόλευκων» είχε κάνει ένα σημαντικό λάθος, το οποίο έφερε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια, ο Ισπανός τεχνικός έβγαλε τον Σισέ από το παιχνίδι, με τον 27χρονο άσο να μη δέχεται με ψυχραιμία τις αποδοκιμασίες των οπαδών και να αντιδρά. 

Τη φετινή σεζόν, ο Παπέ Αμπού Σισέ έχει πραγματοποιήσει 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό ένα γκολ σε 1.261 αγωνιστικά λεπτά. Σε ότι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, ο αμυντικός των «ερυθρόλευκων» μετράει τέσσερις εμφανίσεις στη Super League και δύο στο Κύπελλο Ελλάδας.

«Παρών" στην Ευρώπη ο Σισέ Όπως διακρίνεται κι από τα στατιστικά, στις φετινές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της ομάδας, ο Σισέ είχε πιο ενεργό ρόλο, καθώς αγωνίστηκε σε έξι αγώνες προκριματικών και στα τέσσερα από τα έξι ματς των ομίλων του Europa League.

Στα πρώτα ματς της ομάδας με τους Πέδρο Μαρτίνς αρχικά και Κάρλος Κορμπεράν στη συνέχεια, ο Σισέ ήταν σταθερά στις βασικές επιλογές για τη θέση της άμυνας, ενώ για πρώτη φορά δεν αγωνίστηκε καθόλου στις 3/9 και στο ματς με τον Ιωνικό, για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι και σήμερα, η σχέση του Σενεγαλέζου άσου με την ομάδα έχει περάσει από... σαράντα κύματα. Υπήρξαν στιγμές όπου ο Σισέ αποτελούσε τον ηγέτη στην άμυνα του Ολυμπιακού και δεν έβγαινε από την ενδεκάδα, ενώ από την άλλη υπήρχαν και περιπτώσεις όπως η φετινή από τον Οκτώβριο και μετά, όπου ο ποδοσφαιριστής δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα του προπονητή. 

Σε αυτήν την εξαετία, ο Σισέ έχει αποτελέσει κομμάτι της ιστορίας των Πειραιωτών, καθώς τα πρωταθλήματα και το κύπελλο που κατέκτησε, όπως και κάποια σπουδαία ευρωπαϊκά γκολ που πέτυχε σαν αυτά κόντρα σε Μίλαν και Άρσεναλ, τον καθιστούν ως ένα από τα κορυφαία στόπερ που έχουν περάσει από τον σύλλογο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Μένει να δούμε, αν ο ίδιος εκμεταλλευτεί μία από τις τελευταίες ευκαιρίες που ίσως του δοθούν, με το συμβόλαιο του παίκτη να λήγει τον Ιούνιο του 2024.