Η επεισοδιακή πρώτη συνάντηση του Ανιγκό με τον Λουτσέσκου - Πως κατέληξαν να αποβληθούν και οι δύο από το γήπεδο (vid)

Ανιγκό - Λουτσέσκου

i

© Intime

Η επεισοδιακή πρώτη συνάντηση του Ανιγκό με τον Λουτσέσκου - Πως κατέληξαν να αποβληθούν και οι δύο από το γήπεδο (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:05 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 04.04.2023

Μετά τη φυγή του Μίτσελ, Ζοσέ Ανιγκό και Ράζβαν Λουτσέσκου θα τεθούν αντιμέτωποι στο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Τετάρτη (5/4). Ας θυμηθούμε την πρώτη τους, άκρως επεισοδιακή, συνάντηση.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά τη φυγή του Μίτσελ αυτός που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας στο επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (5/4, 21:00), θα είναι ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Ζοσέ Ανιγκό.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά όπου ο Γάλλος τεχνικός θα αντιμετωπίσει τον Ράζβαν Λουτσέσκου, όμως η πρώτη τους συνάντηση αποτέλεσε σίγουρα την πιο ...ξεχωριστή και για τους δύο. Συγκεκριμένα, στις 20 Αυγούστου του 2017, ο Λεβαδειακός υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Super League. 

Τέλος ο Μίτσελ από τον Ολυμπιακό!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:51 - 03.04.2023

Τέλος ο Μίτσελ από τον Ολυμπιακό!

Οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών επιβεβαιώθηκαν και ο Μίτσελ υπέβαλε την παραίτησή του μετά την ισοπαλία με τον Άρη και έτσι αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Αυτό ήταν το ντεμπούτο του Ράζβαν Λουτσέσκου στον «ασπρόμαυρο» πάγκο σε ματς πρωταθλήματος και σίγουρα για τον Ρουμάνο τεχνικό ήταν μία στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Στο 28ο λεπτό εκείνης της αναμέτρησης, ο «Δικέφαλος του Βορρά» διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα πέναλτι πάνω στον Πρίγιοβιτς, το οποίο όμως δεν καταλογίστηκε ποτέ. 

Η αντίδραση από τον Λουτσέσκου και τον πάγκο των φιλοξενούμενων ήταν «εκρηκτική», ενώ στη συνέχεια ακολούθησε λεκτική διαμάχη με τον προπονητή του Λεβαδειακού, Ζοσέ Ανιγκό. Οι δύο προπονητές ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση για την επίμαχη φάση του πέναλτι, με αποτέλεσμα ο ρέφερι της αναμέτρησης, Σταύρος Μάνταλος, να τους κάνει συστάσεις και στη συνέχεια να τους αποβάλλει.

 Αυτή δεν ήταν η τελευταία τους συνάντηση, καθώς εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε άλλες δύο φορές τους «Βοιωτούς» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Την επόμενη χρονιά, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ταξίδεψε στη Νέα Σμύρνη για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League κι αυτό το ματς αποτέλεσε την τέταρτη και τελευταία «κόντρα» του Ρουμάνου τεχνικού με τον Ανιγκό, ο οποίος εκείνη τη σεζόν καθόταν στον πάγκο των «κυανέρυθρων». 

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι, καθώς μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία απέναντι στον 61χρονο κόουτς των «ερυθρόλευκων».