Μόνο ο Λουτσέσκου το έχει κάνει αυτό στην Ελλάδα!

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

© Intime

Μόνο ο Λουτσέσκου το έχει κάνει αυτό στην Ελλάδα!

Μάνος Τσαλγατίδης 08:43 - 03.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 03.04.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ και επικεντρώνεται κυρίως στον Ράζβαν Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 0-1 από την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι, που πραγματικά έχει πολλά να ασχοληθεί κανείς, αλλά και τίποτα! Αν πρέπει αρχικά όλοι να σταθούν σε κάτι είναι στη δήλωση του Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο προπονητής του Δικεφάλου είπε κατά λέξη: « Τα πολλά λάθη επηρέασαν τον ρυθμό του ματς από νωρίς, η ΑΕΚ έβαλε γκολ από νωρίς και ήταν κανονικό, δεν κατάλαβα γιατί ακυρώθηκε, δεν κατάλαβα τι σφύριξε ο διαιτητής».

Μα συγγνώμη, για μισό λεπτό, ο Ρουμάνος όπως τον αποκαλούν δεν είναι τοξικός; Δεν χωρίζει την Ελλάδα στα δύο; Αυτός δεν είναι που διαλύει το προϊόν και πρέπει να επέμβει εισαγγελέας για τα όσα λέει και κάνει; Θυμάστε αλήθεια άνθρωπο τα τελευταία χρόνια να λέει πως έπρεπε να δοθεί μια απόφαση κατά της ομάδας του;

Τον θυμάμαι εγώ πάντως. Είναι ο Αντρέ Βιεϊρίνια, όταν έκανε χέρι τη χρονιά του νταμπλ κόντρα στη Λαμία και βγήκε και το παραδέχθηκε δημοσίως. Βέβαια και ο Λουτσέσκου τότε είχε βγει να το παραδεχθεί. 

Όσον αφορά το αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ έκανε ίσως το χειρότερο παιχνίδι του τελευταίου πενταμήνου. Η ομάδα έμοιαζε σαφώς επηρεασμένη από τη απουσία του Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο και άφησε την ΑΕΚ να μπει στο μυαλό της. Ο τεχνικός του Δικεφάλου είναι μάστερ στη διαχείριση της ψυχολογίας των παικτών και σαφώς αυτό έπαιξε τον ρόλο του.

Σαφώς θα ήταν προτιμότερο να είχε μετρήσει το γκολ της ΑΕΚ στην αρχή, διότι θα έκανε τους «ασπρόμαυρους» να βγάλουν αντίδραση. Ο Δικέφαλος μετά το γκολ που δέχθηκε, πίεσε και δημιούργησε φάσεις στην εστία του Αθανασιάδη. Ωστόσο, το γκολ δεν ήρθε.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα το τέρμα των «κιτρινόμαυρων» θα έπρεπε να ακυρωθεί. Υπάρχει φάουλ πάνω στον Αουγκούστο, το οποίο δεν δίνεται ούτε από τον διαιτητή, ούτε από το VAR. Στη συνέχεια γίνεται η βαθιά μπαλιά, υπάρχει η κακή αμυντική αντίδραση και ο Αραούχο σκοράρει.

Το θέμα της διαιτησίας είναι σοβαρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε που η τοξικότητα έχει βαρέσει... κόκκινο δεν επιτρέπεται να υπάρχει ούτε μισή σκιά, ούτε μισό λάθος. Πλέον όλα παρεξηγούνται και όλα μπορούν να παρθούν με τον λάθος τρόπο.