Ο ποιοτικός Ζέλσον Μαρτίνς

Ζέλσον Μάρτινς

i

Ζέλσον Μάρτινς/©Intime

Ο ποιοτικός Ζέλσον Μαρτίνς

Έδειξε αμέσως τι μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό και πόσο μπορεί να βοηθήσει…

Στο ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, ο Κάρλος Καρβαλιάλ αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, στον Ζέλσον Μαρτίνς. Αγωνίστηκε για επτά λεπτά, συν τις όποιες καθυστερήσεις είχε το παιχνίδι, χωρίς όμως να δείξει και πολλά. Κάτι, όμως, το οποίο ήταν και λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως είχε κάνει ελάχιστες προπονήσεις με την ομάδα και ήθελε φυσικά το χρόνο του.

Απέναντι στην Κηφισιά ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε ξανά την ίδια κίνηση. Έβαλε μέσα τον Μαρτίνς στο 83', όμως αυτήν την φορά οι καθυστερήσεις ήταν 10 λεπτά, οπότε αγωνίστηκε συνολικά 17 λεπτά.

Δεν ήταν μόνο η ασίστ

Τη στιγμή που ο Κάρλος Καρβαλιάλ έβαλε τον Ζέλσον Μαρτίνς στο ματς, τον χρησιμοποίησε ως δεξί μπακ, αφού τον έβαλε στη θέση του Ροντινέι. Παρά το γεγονός πως έπαιξε σε μία θέση την οποία δε ξέρει, κατάφερε σε αυτό το διάστημα να βγάλει την ασίστ στον Ελ Αραμπί. Το ρολόι έδειχνε το 85ο λεπτό της αναμέτρησης, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα, όταν βγήκε από τα δεξιά ο Μαρτίνς, μετά το «άνοιγμα» της μπάλας από τον Καρβάλιο, και από το πόδι του βγήκε η σέντρα για το κεφάλι του Ελ Αραμπί και το τελικό 2-3 στην Καισαριανή!

Στο 89' μπήκε στο ματς ο Ορτέγκα και εκεί άλλαξε πάλι θέσεις σε πρόσωπα ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο Ορτέγκα έπαιξε στ' αριστερά της άμυνας, ο Κίνι πήγε δεξιά και ο Ζέλσον Μάρτινς πλέον έπαιξε ως εξτρέμ, αυτό δηλαδή που ξέρει καλύτερα απ' όλα. Σε αυτά τα 11 λεπτά ο Μαρτίνς πήρε την μπάλα πολλές φορές στα πόδια του στ' αριστερά του γηπέδου και κέρδισε αρκετό χρόνο για τον Ολυμπιακό. Κράτησε άριστα την μπάλα στα πόδια του, δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα της Κηφισιάς και έτσι ήρθε και το σφύριγμα της λήξης του αγώνα. Παράλληλα, να σημειωθεί πως ήταν και αυτός που ανάγκασε τον Κρισιούμα της Κηφισιάς να του κάνει το σκληρό φάουλ για τη δεύτερη κίτρινη, δηλαδή να κερδίσει την αποβολή του από το ματς.

Τους ταλαιπώρησε αρκετά ο Ζέλσον Μαρτίνς τους παίκτες της Κηφισιάς και σίγουρα έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι στην «ερυθρόλευκη» νίκη. Προφανώς και θα τον δούμε και στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό, έστω και για ένα χρονικό διάστημα…