Ο Μήτρογλου πέτυχε τρία γκολ σε τέσσερα ματς, αλλά έφυγε από την ερασιτεχνική Σέρπενμπεργκ γι’ απίθανο λόγο

Ο Μήτρογλου πέτυχε τρία γκολ σε τέσσερα ματς, αλλά έφυγε από την ερασιτεχνική Σέρπενμπεργκ γι’ απίθανο λόγο

Κώστας Τσιακλής 22:37 - 04.09.2023

Ο Κώστας Μήτρογλου αποχώρησε κι από την ερασιτεχνική Σέρπενμπεργκ, διότι είχε διαφωνίες με τον προπονητή.

Ο Κώστας Μήτρογλου τα τελευταία χρόνια κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Ο άλλοτε σπουδαίος και μουντιαλικός Έλληνας φορ με 229 γκολ σε 487 αγώνες με τις ομάδες του και 17 γκολ σε 65 αγώνες με την Εθνική, ουσιαστικά είναι έτοιμος να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο 35χρονος φορ (12/3/88) μετά το επεισοδιακό διαζύγιο με τον Άρη, επέστρεψε στη Γερμανία για την ερασιτεχνική Σέρπενμπεργκ. Μία ομάδα που παίζει στο δεύτερο γκρουπ του πρωταθλήματος Landesliga Niederrhein. Είναι το δεύτερο υψηλότερο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην περιοχή του Ρήνου, μέρος της περιφέρειας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ουσιαστικά είναι στην έκτη κατηγορία.

Ο Μήτρογλου, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα των Ολυμπιακού, Ατρόμητου, Πανιωνίου, Άρη στην Ελλάδα και των Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Γαλατά, Αϊντχόφεν, Φούλαμ στο εξωτερικό, αποχώρησε λοιπόν κι από την Σέρπενμπεργκ, επειδή είχε διαφωνίες με τον προπονητή Ραλφ Γκέμερ.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού έπαιξε σε πέντε αγώνες. Στους πρώτες τέσσερις πρόλαβε και πέτυχε τρία γκολ, αλλά το στυλ παιχνιδιού του και η ένταση που είχε σε αυτό, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Γερμανοί, δεν άφησε ικανοποιημένο τον τεχνικό της ομάδα τους.

Ο Γκέμερ του ζήτησε να πιέζει και να μην είναι νωχελικός και να περπατάει όταν η ομάδα του δεν είχε την κατοχή. Τον άφησε, μάλιστα, στον πάγκο στο τελευταίο ματς με την Κλόστενχαρντ κι αυτό δεν άρεσε στον έμπειρο φορ. Ο Μήτρογλου ήταν δυσαρεστημένος κι έτσι οι δύο πλευρές οδηγήθησαν στο διαζύγιο με τον Γκέμερ να σχολιάζει: 

«Στην αρχή ήμουν πολύ θετικός, τα πρώτα φιλικά πήγαν πολύ καλά και ο Κώστας μπήκε πραγματικά σε αυτό. Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα προς την κατεύθυνση που έχουμε πάρει τώρα».