Ρέτσος: Το καλό παιδί, πλέον μεγάλωσε!

Παναγιώτης Ρέτσος

i

Παναγιώτης Ρέτσος/©Intime

Ρέτσος: Το καλό παιδί, πλέον μεγάλωσε!

Διονύσης Βερβελές 15:09 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 21.11.2023

Ο Έλληνας στόπερ άλλαξε για τα καλά και το δείχνει μέσα στο γήπεδο…

Τη φετινή σεζόν ο Παναγιώτης Ρέτσος έχει βγάλει ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που είχε πέρσι και γενικότερα τα τελευταία χρόνια. Έχει καταφέρει να κερδίσει φανέλα βασικού στους «ερυθρόλευκους» και να βελτιώσει κάποια στοιχεία. Τον βλέπουμε να βγαίνει δυναμικά επάνω στον παίκτη και να κυνηγά πρώτος τις μπάλες, να δείχνει μια άλλη δυναμική που αρέσει…

Αυτό όμως που έχει γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό από αρκετό κόσμο είναι ότι έχει αλλάξει και η συμπεριφορά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ποιος δε θυμάται τον Παναγιώτη Ρέτσο ο οποίος ήταν το «καλό παιδί» του γηπέδου και δεν… μιλούσε σε κανέναν και για τίποτα. Πλέον, όμως, ο Έλληνας αμυντικός εμφανίζεται πιο ώριμος και σε αυτό το κομμάτι μέσα στο χορτάρι. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα βγάλει τσαμπουκά, θα βάλει τη… μούρη μπροστά στο πρόσωπο του αντιπάλου, θα βγάλει τσαγανό. Δεν είναι αυτό το παιδί που γυρνούσε το κεφάλι και συνέχιζε στην επόμενη φάση. Και αυτό, είναι κάτι που έχει λείψει από την ομάδα γενικότερα, είναι ένα παράπονο του κόσμου, πως δεν βλέπει πολλούς παίκτες με τέτοια συμπεριφορά.

Ο Ρέτσος, θα διαμαρτυρηθεί πλέον πιο έντονα στον διαιτητή και γενικότερα βγάζει ένα πρόσωπο πιο «αγριεμένο». Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι με την καλή έννοια και είναι κάτι που σίγουρα έλειπε από τον Έλληνα στόπερ, προκειμένου να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο. Μεγαλώνει, βελτιώνεται, με τεράστιο κέρδος φυσικά πως δεν αντιμετωπίζει πλέον και ζητήματα τραυματισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως και με επιλογή του Μαρτίνεθ, φοράει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Νιώθει καλά, το Σάββατο με τον Παναιτωλικό θα είναι εκτός λόγω τιμωρίας και πλέον, στοχεύει στο ματς με την Φράιμπουργκ στη γνώριμη γι’ αυτόν Γερμανία, λόγω και της παρουσίας του στη Λεβερκούζεν.