Αμερικανός αριστερός μπακ χαφ στη λίστα του Ολυμπιακού

Ο Ντιχουάν Τζόουνς.

i

©instagram/dejuanjones24

Αμερικανός αριστερός μπακ χαφ στη λίστα του Ολυμπιακού

Γιώργος Σακελλαρίου 12:53 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 21.06.2023

Ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει στο στόχαστρο τον 26χρονο αριστερό μπακ Ντιχουάν Τζόουνς της Νιου Ίνγκλαντ.

Μάχη με την Άντερλεχτ φέρεται να δίνει ο Ολυμπιακός για τον Ντιχουάν Τζόουνς.

Ο 26χρονος (24/6/97) αριστερός μπακ γεννήθηκε στο Λάνσινγκ του Μίσινγκαν και παίζει στο MLS με τη Νιου Ίνγκλαντ. Η βελγική Άντερλεχτ ενδιαφέρεται έντονα για τον παίκτη και οι Βέλγοι υποστηρίζουν ότι ο Τζόουνς είναι στη λίστα τόσο του Ολυμπιακού, όσο και της Στουτγκάρδης.

Το συμβόλαιο του Τζόουνς λήγει στις 31/12/24, οπότε θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά και η ομάδα του με την οποία έχει 17 αγώνες την τρέχουσα σεζόν και μετράει 1 γκολ και 2 ασίστ. Είναι ο μοναδικός σύλλογος στον οποίο έχει αγωνιστεί στην καριέρα του και συνολικά έχει 129 παιχνίδια, 6 γκολ και 13 ασίστ. Είναι επίσης διεθνής και έχει 2 συμμετοχές με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Η χρηματιστηριακή αξία του 25χρονου μπακ κυμαίνεται στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Οι Βέλγοι μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Η Άντερλεχτ είναι ερωτευμένη με τον «εξαιρετικό» Τζόουνς. Ένα πολύ γνωστό όνομα στη λίστα είναι ο Ντιχουάν Τζόουνς της Νιου Ίνγκλαντ. Εκτός από την Άντερλεχτ, για τον Τζόουνς ενδιαφέρονται η Στουτγκάρδη και ο Ολυμπιακός.

Ο Τζόουνς φαίνεται ότι αξίζει μια οικονομική επένδυση από την Άντερλεχτ. Ο Ντέιμον Ρένσινγκ, ο οποίος προπονούσε στο παρελθόν τον Τζόουνς στο Μίσιγκαν Στέιτ, τον περιγράφει ως εξαιρετικό αθλητή και δεν εκπλήσσεται από την εντυπωσιακή του εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Ο συμπαίκτης του Άντριου Φάρελ είναι επίσης εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που έχει κάνει ο Τζόουνς από τότε που μπήκε στη New England Revolution. Ο Φάρελ δήλωσε: «Είναι τόσο καλός. Νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, αριστερούς μπακ στο πρωτάθλημα. Είναι τόσο εύκολο να τον ερωτευτείς ως παίκτη».

Ο προπονητής του Μπρους Αρένα, παράλληλα, σχολίασε για τον Τζόουνς: «Ο Ντιχουάν γνώρισε τεράστια ανάπτυξη στη Νέα Αγγλία τα τελευταία χρόνια. Εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους μπακ στο Major League Soccer».

Αυτή η εξέλιξη δεν πέρασε απαρατήρητη και από τον Γκρεγκ Μπέρχαλτερ, τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Τον Ιανουάριο, ο Τζόουνς έκανε το ντεμπούτο του εναντίον της Σερβίας και στη συνέχεια ξεκίνησε σε φιλικό απέναντι στην Κολομβία. Ο Μπέρχαλτερ σχολίασε: «Είναι ένας πολύ αθλητικός μπακ, επιθετικός, πέφτει και σηκώνεται, είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον προφίλ».