Οι σκέψεις του Μαρτίνεθ και η έκπληξη

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

© Intime

Οι σκέψεις του Μαρτίνεθ και η έκπληξη

Διονύσης Βερβελές 08:33 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:05 - 09.11.2023

Όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Γουέστ Χαμ στην Αγγλία θα έχει αλλαγές, σε σχέση με το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη…

Αυτό το οποίο συνηθίζει να λέει ο λαός μας είναι, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, υπάρχουν όμως και οι φορές που η απάντηση είναι η εξής "μωρέ αλλάζει...". Κάπως έτσι ίσως να είναι τώρα η περίπτωση του Ολυμπιακού ενόψει του ματς με τη Γουέστ Χαμ. Ο τεχνικός της ομάδας, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, φαίνεται πως σκέφτεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα που είχε δώσει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη με τη Γουέστ Χαμ, όποτε και είχε νικήσει με 2-1.

Όπως όλα δείχνουν ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει σκοπό να παρατάξει την ομάδα του πάλι με σύστημα 4-3-3, δηλαδή έχοντας στη βασική του ενδεκάδα τρία χαφ. Ένα σχήμα το οποίο του... βγήκε του Ισπανού απέναντι στα "σφυριά" στην Ελλάδα, αφού μέχρι και οι ίδιοι οι Άγγλοι είχαν γράψει καλά λόγια για τους μέσους των "ερυθρόλευκων" και συγκεκριμένα την τριάδα των Έσε, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλου.

Οι σκέψεις, λοιπόν, του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για τη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού μέσα στο Λονδίνο έχουν ως εξής.

Ο Πασχαλάκης, κλασικά, κάτω από τα δοκάρια, στα μπακ φαίνεται πως επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Ορτέγκα στ' αριστερά και ο Ροντινέι κρατάει τη θέση του δεξιά, ενώ στα στόπερ όλα δείχνουν πως θα δούμε ξανά τους Ρέτσο, Πορόζο.

Στο κέντρο, αναφέραμε και πιο πάνω, πιθανότατα θα έχουμε την τριάδα του Καραϊσκάκη με Έσε, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλο. Στα εξτρέμ από τη μία ο Φορτούνης φαίνεται πως θα έχει τη φανέλα βασικού, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τον Ποντένσε. Eίναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Μασούρας να πάρει τη θέση του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή, καθώς ο Έλληνας παίκτης είναι δεδομένο πως μπορεί να δώσει περισσότερο πράγματα στο ανασταλτικό κομμάτι και θα χρειαστεί αυτό το στοιχείο ο Ολυμπιακός μέσα στην Αγγλία. Από εκεί και πέρα όλα δείχνουν πως στην επίθεση θα έχουμε μία δεύτερη αλλαγή σε σχέση με το Καραϊσκάκη, καθώς όπως είχαμε γράψει και πριν τον ΠΑΟΚ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ετοίμαζε τον Γιόβετιτς για το Λονδίνο. Έμπειρος και ξέρει καλά από μεγάλα ματς, ενώ είναι και παίκτης που μπορεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να κρατά και κάποιους παίκτες της Γουέστ Χαμ πίσω.

Κατά άλλες πληροφορίες, υπάρχει η αίσθηση πως στο μυαλό του Μαρτίνεθ υπάρχει και έκπληξη. Ποια μπορεί να είναι αυτή; Ένα σχήμα με τρεις στόπερ ή ένας παίκτης που θα μείνει στον πάγκο και θα προκαλέσει αίσθηση. Για να δούμε…