«Στοχοποιείται η πρωτοδίκης που αποφάσισε την τιμωρία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό» – Καταγγελία από την Ένωση δικαστών

«Στοχοποιείται η πρωτοδίκης που αποφάσισε την τιμωρία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό» – Καταγγελία από την Ένωση δικαστών

Γιώργος Σακελλαρίου 16:35 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:40 - 28.10.2023

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση και καταγγέλει τη στοχοποίηση της Αντιγόνης Σταμολέκα, η οποία πήρε την απόφαση για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Η απόφαση για το ντέρμπι Ολυμπιακός Παναθηναϊκός προκάλεσε την αντίδραση των Πειραιωτών.

Η κατάσταση ξεφεύγει, ωστόσο, αφού στα social media υπάρχει στοχοποίηση της Αντιγόνης Σταμολέκα. Η πρωτοδίκης της πειθαρχικής επιτροπής της Super League αποφάσισε τον μηδενισμό των «ερυθρόλευκων» και την αφαίρεση ενός βαθμού, ενώ το «τριφύλλι» πήρε το ματς με 3-0. Στα social media, λοιπόν, διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα της Σταμολέκα και με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατήγγειλε στοχοποίησή της.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Στο στόχαστρο σκοτεινών κύκλων του ποδοσφαίρου έχει τεθεί από χθες μία εξαίρετη Δικαστής.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει και καταγγέλλει τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση, που υφίσταται από χθες η Πρόεδρος του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου (super league) από παράγοντες του ποδοσφαίρου, με άκρως προσβλητικές εκφράσεις, που εξωθούν τμήμα της φίλαθλης κοινής γνώμης σε επιθετικές, σε βάρος Δικαστικών Λειτουργών, συμπεριφορές.

Η διαφύλαξη των Αρχών του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας και υγείας όλων των πολιτών από φαινόμενα βίας εντός και εκτός γηπέδων, αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Δηλώνουμε μηδενική ανοχή σε ακραίες συμπεριφορές παραγόντων και κύκλων του ποδοσφαίρου, που, δρώντας οργανωμένα, στοχοποιούν Δικαστικούς Λειτουργούς ευτελίζοντας τους Θεσμούς και τη Δημοκρατία και που θεωρούν ότι το Σύνταγμα και οι Νόμοι δεν ισχύουν για τους ίδιους.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες στα αρμόδια θεσμικά, εθνικά και ευρωπαϊκά, όργανα».