Ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο με έπαθλο την κορυφή

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο με έπαθλο την κορυφή

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:48 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 22.10.2023

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» (22/10, 19:30) για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σε ένα ματς με φόντο την κορυφή.

Επιστροφή στην δράση για τις ομάδες του Big-4 μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων κι όλα τα φώτα θα πέσουν στο σπουδαιότερο παιχνίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» (22/10, 19:30) για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League και σε ένα ντέρμπι με έπαθλο την κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 19 πόντους και στο +3 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Από τη μία, οι Πειραιώτες μετράνε τρεις διαδοχικές εγχώριες νίκες, με τελευταία να έρχεται στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ με 3-0, ενώ στο αποψινό ντέρμπι έχουν ως μοναδικό στόχο να δώσουν συνέχεια στο αήττητο σερί που «τρέχουν» από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στην αντίπερα όχθη, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προέρχεται από την εύκολη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο στη Λεωφόρο (5-0), ωστόσο ψάχνει το πρώτο του τρίποντο σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν έπειτα από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το αξιοσημείωτο στατιστικό είναι πως σήμερα στον αγωνιστικό χώρο του Φαληρικού γηπέδου θα κοντραριστούν οι δύο καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει βρει δίχτυα 22 φορές, έναντι τα 21 γκολ του Παναθηναϊκού.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν ανακοίνωσε αποστολή, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του αμφίβολου Φρέιρε να κριθεί την τελευταία στιγμή. Από την άλλη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν, στον τιμωρημένο Ζέκα αλλά και στον Λάζλο Κλεϊνχέισλερ ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα – Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά – Φορτούνης, Ελ Κααμπί, Ποντένσε.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ – Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ – Παλάσιος, Ιωαννίδης, Μαντσίνι.

Διαιτητής: Φάμπιο Μαρέσκα

Βοηθοί: Τζιοβάνι Μπατσίνι, Βαλέριο Βέκι

Τέταρτος: Ευστάθιος Γκορτσίλας

VAR: Μάρκο Πιτσινίνι, Βασίλης Νικολακάκης

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο Sportal! Live Streaming το pre game του ντέρμπι των «αιωνίων» με όλο το ρεπορτάζ από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!