Η μονομαχία Ελ Κααμπί - Ιωαννίδη και η επίθεση... φωτιά των δύο «αιωνίων» αντιπάλων

Ελ Κααμπί - Ιωαννίδης

i

© Intime

Η μονομαχία Ελ Κααμπί - Ιωαννίδη και η επίθεση... φωτιά των δύο «αιωνίων» αντιπάλων

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:30 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 22.10.2023

Το επερχόμενο ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στις δύο καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος και η εκτελεστική δεινότητα των Ελ Κααμπί και Ιωαννίδη.

Την επερχόμενη Κυριακή (22/10, 19:30) θα αναμετρηθούν στο Φάληρο οι δύο καλύτερες επιθέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος!

Όπως είναι λογικό, το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι αυτό που δίχως αμφιβολία ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο «Γ. Καραϊσκάκης» το οποίο αναμένεται κατάμεστο, σε ένα ματς με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έχει ξεκινήσει ιδανικά την πορεία του στους ομίλους του Europa League, ωστόσο στο πρωτάθλημα τα πηγαίνει περίφημα. Σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, οι ερυθρόλευκοι μετράνε έξι νίκες και μία ισοπαλία, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 πόντους.

Στη δεύτερη θέση και στο -3 από την ομάδα του Πειραιά βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ψάχνει την πρώτη του φετινή νίκη σε ντέρμπι έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες κόντρα στους δύο Δικεφάλους.

Από κάθε άποψη, το επερχόμενο ντέρμπι της Κυριακής αναμένεται συναρπαστικό. Ένα από τα στατιστικά που ξεχωρίζουν και θα δώσουν άλλη πνοή στο ντέρμπι, είναι η παραγωγικότητα των δύο ομάδων. 

Από τη μία ο Ολυμπιακός έχει βρει δίχτυα 22 φορές και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας έναντι τα 21 γκολ του Παναθηναϊκού. Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν σε ότι αφορά το επιθετικό κομμάτι και το σκοράρισμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο τρίτος της λίστας ΠΑΟΚ έχει καταγράψει μόλις 13 γκολ.

Μέχρι στιγμής οι Πειραιώτες έχουν αγωνιστεί σε ένα ντέρμπι, αυτό κόντρα στην ΑΕΚ στην Opap Arena, με τον... συνήθη ύποπτο Ελ Κααμπί να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ για τους φιλοξενούμενους. Στην αντίπερα όχθη, τα τρία από τα 21 γκολ του Παναθηναϊκού έχουν έρθει στα δύο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (1-2, 2-2).

Ο ανανεωμένος Ολυμπιακός και οι 4αρες στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ένα από τα μεγάλα όπλα του φετινού Ολυμπιακού είναι η έδρα του. Στο Φαληρικό γήπεδο οι ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει τέσσερις συνεχόμενες 4άρες απέναντι σε Ατρόμητο, Λαμία, Κηφισιά και Άρη. Με την εκτελεστική δεινότητα του Ελ Κααμπί και την έλευση του Ποντένσε, η επίθεση των Πειραιωτών ανέβηκε επίπεδο κι αποτέλεσε... φόβητρο για κάθε άμυνα.

Ένας διαφορετικός επιθετικά Παναθηναϊκός 

Την περσινή σεζόν ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές των play offs, έχοντας ως μεγαλύτερο όπλο την ανασταλτική λειτουργία. Η αμυντική προσέγγιση του «τριφυλλιού» έκανε τη διαφορά σε κάθε ματς, ενώ αντιθέτως στο επιθετικό κομμάτι το στατιστικό δεν ήταν εντυπωσιακό (38 γκολ).

Τη φετινή σεζόν αυτό έχει αλλάξει και τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Συγκεκριμένα το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σκοράρει κατά ριπάς στην αρχή τουλάχιστον της χρονιάς και φαίνεται να έχει ξεπεράσει για τα καλά το πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Απόδειξη αποτελούν τα 21 γκολ σε 7 ματς για Super League. Ανάμεσά τους οι δύο «πεντάρες», η πρόσφατη με τον Ατρόμητο, αλλά και αυτή με τον Παναιτωλικό, καθώς και τα τέσσερα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ελ Κααμπί vs Ιωαννίδης

Οι δύο πρωταγωνιστές μέχρι στιγμής σε ότι αφορά την «αιχμή του δόρατος» στους αιωνίους αντιπάλους, είναι δίχως αμφιβολία οι Ελ Κααμπί και Ιωαννίδης.

Από τη μία ο Μαροκινός έχει φορ έχει μπει στα... παπούτσια του Ελ Αραμπί και δείχνει πιο «καυτός» από ποτέ. Μέχρι στιγμής με την ερυθρόλευκη φανέλα μετράει εννιά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με τα πέντε από αυτά να είναι στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη ο Φώτης Ιωαννίδης αποτελεί το σημείο αναφοράς στον φετινό Παναθηναϊκό. Η τρομερή βελτίωση από τον Έλληνα διεθνή φορ είναι αισθητή σε όλα τα επίπεδα, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να... τρίβει τα χέρια του. Η ηγετική εμφάνιση στη Μασσαλία, τα καθοριστικά ευρωπαϊκά γκολ και η συνολική εικόνα στα ματς του πρωταθλήματος, έχουν μετατρέψει τον Ιωαννίδη στον απόλυτο πρωταγωνιστή του πράσινου «στρατοπέδου».

Τη φετινή σεζόν ο 23χρονος επιθετικός έχει βρει δίχτυα έξι φορές σε Ελλάδα κι Ευρώπη, ενώ στη Super League έχει καταγράψει τρία τέρματα.

Παναθηναϊκός: Οι φήμες για τον Μπερνάρ και η... άχαρη αλήθεια
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:01 - 18.10.2023

Παναθηναϊκός: Οι φήμες για τον Μπερνάρ και η... άχαρη αλήθεια

Οι διαδικτυακές φήμες «φουντώνουν» στη Βραζιλία για τον πιθανό επαναπατρισμό του Μπερνάρ τον Ιανουάριο, όμως η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική για τον μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού.

Οι δύο συγκεκριμένοι επιθετικοί έχουν ξεχωρίσει με τις επιδόσεις τους μέχρι στιγμής κι όπως είναι λογικό, όλα τα φώτα στο Κυριακάτικο ντέρμπι «αιωνίων» θα πέσουν πάνω τους.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο Sportal! Live Streaming το pre game του ντέρμπι των «αιωνίων» με όλο το ρεπορτάζ από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!