Ποια ήταν τα παράπονα του Ολυμπιακού από τον διαιτητή VAR στο ματς με την ΑΕΚ, που ορίστηκε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
i

©intime

Ποια ήταν τα παράπονα του Ολυμπιακού από τον διαιτητή VAR στο ματς με την ΑΕΚ, που ορίστηκε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 19:46 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:48 - 19.10.2023

Ο Ιταλός VAR Πιτσίνι ήταν ρέφερι στο ματς των playoffs Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-3 και τώρα ορίστηκε και με τον Παναθηναϊκό. Για ποιες φάσεις φώναζαν οι Πειραιώτες.

Στον Ολυμπιακό προκάλεσε έκρηξη ο ορισμός των διαιτητών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες εκτός του ότι διαφωνούν για τον Μαρέσκα, ο οποίος είναι δεύτερης κατηγορίας της UEFA, δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για την τοποθέτηση του Πιτσίνι στο VAR. Ο συγκεκριμένος ρέφερι ήταν στο VAR και στο ματς της πέμπτης αγωνιστικής των playoffs Ολυμπιακός ΑΕΚ 1-3 και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έντονα παράπονα.

Ο Ολυμπιακός δεν παραπονιόταν μόνο για τον Ιταλό διαιτητή Μάσα, αλλά και για τον Πιτσίνι κι εστίαζε τότε σε τέσσερις φάσεις. Οι Πειραιώτες θεωρούσαν πως κακώς στο 13’ δεν δόθηκε πέναλτι στον Μπακαμπού από σπρώξιμο του Βίντα και πως ο διαιτητής στο VAR έπρεπε να τον καλέσει να δει τη φάση.

Το δεύτερο σημείο ήταν στο 38’. Ο Ολυμπιακός τόνιζει ότι έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Σιμάνσκι γι’ αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά.

Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό, υπάρχει και τρίτο σημείο κι αφορά το πέναλτι το οποίο δόθηκε σε βάρος της ομάδας τους, σε μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ στον Βίντα στο 82’. Ένα πέναλτι με το οποίο έγινε το 1-2.

Η τέταρτη φάση είναι το φάουλ, που όπως έλεγαν δεν υποδείχθηκε στον Ρέαμπτσιουκ από τον Άμραμπατ πριν την πάσα στον Μάνταλο, ο οποίος έκανε το 1-3 στο φινάλε του αγώνα. Κι εδώ αναφέρουν ότι πλην του Μάσα, θα έπρεπε και ο Πιτσίνι στο VAR ν’ αναλάβει δράση.

Δείτε τις τέσσερις φάσεις για τις οποίες φώναζαν οι Πειραιώτες, που εξοργίστηκαν με τον ορισμό του Πιτσίνι: