Πότε υποχρεώνεται ο διαιτητής να διακόψει οριστικά το παιχνίδι - Ποια τιμωρία προβλέπεται

Πότε υποχρεώνεται ο διαιτητής να διακόψει οριστικά το παιχνίδι - Ποια τιμωρία προβλέπεται

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:35 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:39 - 22.10.2023

Δείτε τι προβλέπει ο κανονισμός για περίπτωση αγώνα που διακόπτεται λόγω τραυματισμού παίκτη από «επικίνδυνο αντικείμενο».

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι στον «αέρα», αφού μετά την ισοφάριση των «ερυθρόλευκων», ο Χουάνκαρ βρέθηκε στο έδαφος, μετά από κροτίδα που έπεσε κοντά στο σημείο που οι παίκτες των «πρασίνων» έκαναν προθέρμανση. Το παιχνίδι λοιπόν διακόπηκε, αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφυγαν για τα αποδυτήρια, ενώ λίγο μετά έφυγαν και του Ολυμπιακού

Ο κανονισμός σε αυτή την περίπτωση λοιπόν αναφέρει ότι αν επέλθει τραυματισμός ποδοσφαιριστή από ρίψη αντικειμένων, η διακοπή του αγώνα είναι υποχρεωτική από τον διαιτητή. 

Αναλυτικά ο κανονισμός: 

«Η σωματική βλάβη προσώπου νομίμως ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο (όπως και η εκτίμηση της σοβαρότητας αυτής και της δυνατότητας ή της αδυναμίας του προσώπου να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του) διαπιστώνεται μόνο από τον γιατρό του αγώνα, που έχει την εξουσία να διατάξει οτιδήποτς απαιτείται σε σχέση με την αντιμετώπιση της σωματικής βλάβης του προσώπου (εισαγωγή σε νοσοκομείο κλπ). Εάν επέλθει τραυματισμός ποδοσφαιριστή, προπονητή ή διαιτητή (που έχει κριθεί από τον γιατρό του αγώνα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά του) από ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων, η διακοπή του αγώνα είναι υποχρεωτική για τον διαιτητή».

Όσον αφορά την τιμωρία, αν το παιχνίδι διακοπεί οριστικά τότε προβλέπεται μηδενισμός και αφαίρεση ενός βαθμού. Αλλά και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια. 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο Sportal! Live Streaming το post game του ντέρμπι των «αιωνίων» με όλο το ρεπορτάζ από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!