Η πίστη του Τερίμ για το «διπλό» στο Φάληρο να γίνει μεταδοτική!

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Η πίστη του Τερίμ για το «διπλό» στο Φάληρο να γίνει μεταδοτική!

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:00 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 10.03.2024

Ο Φατίχ Τερίμ πιστεύει πάρα πολύ στη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Μένει να φανεί εάν οι παίκτες του θα έχουν την ίδια πίστη με τον προπονητή τους στην έδρα του Ολυμπιακού.

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του για τον Φατίχ Τερίμ, όμως κανένας δεν αμφισβητεί την εξυπνάδα του. Ο Τούρκος κόουτς του Παναθηναϊκού είναι ένας ευφυής άνθρωπος και το αποδεικνύουν το εντυπωσιακό παλμαρέ στην προπονητική καριέρα του, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του και η αποδοχή που απολαμβάνει στην πατρίδα του, όχι μόνο στη Γαλατάσαραϊ με την οποία έχει συνδεθεί, αλλά και ευρύτερα. 

Ακριβώς επειδή είναι έξυπνος και έχει επίγνωση των όσων συμβαίνουν γύρω του, ο Τερίμ αντιλαμβάνεται την αμφισβήτηση και τη δυσπιστία για την επιτυχία του εγχειρήματος του στον Παναθηναϊκό. Κυρίως στις τάξεις του κόσμου, η πίστη του οποίου στην κατάκτηση του τίτλου κλονίστηκε μετά τις τρεις ισοπαλίες με Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ, στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League.

Μία κατάσταση που έχει εκμηδενίσει τα περιθώρια λάθους για τον Παναθηναϊκό. Αν απόψε δεν νικήσει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, τότε οι πιθανότητες για να στεφθεί πρωταθλητής θα είναι μηδενικές επί της ουσίας. Οπότε, ο Τερίμ είναι αναγκασμένος να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα επιβληθεί στον Πειραιά, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο Τούρκος το πιστεύει και θεωρεί πως θα φύγει από το φαληρικό γήπεδο με αυτό που θέλει…

Ο Τερίμ δεν ανέλαβε τους «πράσινους» υπό τις πιο ευνοϊκές συνθήκες. Όχι με δική του ευθύνη, αφού πλήρωσε τον αρνητισμό των οπαδών του Παναθηναϊκού απέναντι στον Γιάννη Αλαφούζο. Καθώς και την αγάπη τους προς τον προκάτοχο του, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος είναι αυτός ο οποίος πιστώνεται την ολική επαναφορά του Συλλόγου στην κανονικότητα και έδωσε ξανά ελπίδα στον κόσμο, για τρόπαια και διακρίσεις.

Πάντως, παρά τα συνθήματα της εξέδρας για τον Γιοβάνοβιτς, ο Τερίμ ουδέποτε αντιμετώπισε προβλήματα αυτοπεποίθησης. Ο 71χρονος προπονητής δεν φοβάται τις προκλήσεις και πιστεύει στις δυνατότητες του. Πολλές φορές υπέρ το δέον και έτσι εξηγούνται μερικές «τραβηγμένες» αποφάσεις του ή ένα παράτολμο ρίσκο που παίρνει στη διαχείριση του ο «αυτοκράτορας».

Επίσης, ο Τερίμ δεν πτοείται από τη διαμόρφωση της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι εύκολο να καλύψει τους τέσσερις βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ούτε να προσπεράσει τρεις ανταγωνιστές, μαζί με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Πάντως, ο Τερίμ το θεωρεί εφικτό και το έχει επισημάνει στους συνεργάτες του.

Το ανέφερε και ενώπιον της ομάδας στην προπόνηση της Τετάρτης: «Δεν χάσαμε βαθμούς επειδή είμαστε τόσο κακοί όσο φάνηκε. Ήμασταν άτυχοι, δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας και λειτουργήσαμε απρόσεκτα. Εγώ σας πιστεύω και ξέρω ότι θα δείξετε τις ικανότητες σας εδώ που μετράει. Θεωρώ ότι θα πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε για να τερματίσουμε πρώτοι».

Είναι γεγονός ότι ο Τερίμ αποπνέει μία βεβαιότητα για την ανατροπή της κατάστασης. Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και υποστηρίζει πως εμπιστεύεται τους παίκτες του. Από αυτές τις δύο παραμέτρους «πηγάζει» η σιγουριά του για τη μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού στα Play Offs. Κατά πόσο η αισιοδοξία και η σιγουριά του Τερίμ είναι μεταδοτική για τους παίκτες, θα αποδειχτεί σε λίγες ώρες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»