Νέα μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό και μέσα στη μάχη για τον τίτλο

Νέα μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό και μέσα στη μάχη για τον τίτλο

Γιώργος Σακελλαρίου 22:27 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:20 - 21.04.2024

Ο Ολυμπιακός με την ψυχολογία στα ύψη από την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε, λύγισε 2-1 τον κάκιστο ΠΑΟΚ και παραμένει στο παιχνίδι του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός όφειλε μετά τον θρίαμβο επί της Φενέρμπαχτσε και την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League, έπρεπε να «προσγειωθεί» στη Stoiximan Superleague.

Οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ερχόταν από τον αποκλεισμό με τη Μπριζ και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, ώστε να ξεκουράσει αρκετούς καταπονημένους βασικούς. Άφησε, μάλιστα, εκτός αποστολής τους Ροντινέι, Φορτούνη, Κάρμο, ενώ ο «Δικέφαλος» είχε εκτός τον Κωνσταντέλια.

Ο Ολυμπιακός, όμως, έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το ντέρμπι και είχε την ψυχολογία και την ουσία για να το πάρει. Επικράτησε 2-1 και σχετικά «σβηστά» με τον ΠΑΟΚ να μην… παρουσιάζεται στο Φάληρο, αν και στο τέλος έκανε το ματς θρίλερ.

Ένα πέναλτι που απέκρουσε ο Κοτάρσκι μετέτρεψε σε γκολ στη συνέχεια ο Κίνι και στο δεύτερο ημίχρονο σφράγισε τη νίκη ο Μαρτίνς, αφού το γκολ του Μάρκος Αντόνιο στο φινάλε δεν έφτανε. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στο παιχνίδι του τίτλου.

Ακυρώθηκαν δύο γκολ

Ο Ολυμπιακός με την ψυχολογία στα ύψη και παρά τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα πίεσε τον ΠΑΟΚ και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν ψηλά την αμυντική γραμμή.

Στο 10’ ο Ναβάρο έφυγε στην πλάτη της άμυνας και σκόραρε, αλλά ήταν εκτεθειμένος. Στο 15’ ο Ισπανός φορ πάλι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Τζολάκη, ο Ναβάρο, πάλι έφυγε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι και πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Η φάση, ωστόσο, ελέγχθηκε και ο Ναβάρο ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε.

Πέναλτι και 1-0 ο Κίνι!

Στο 19’ ο Τάισον από αριστερά βρήκε τον Μπράντον στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του Ισπανού κατέληξε άουτ.

Στο 25’ έγινε η φάση που προκάλεσε το 1-0 για τους Πειραιώτες. Ο Νογκέιρα έδωσε πέναλτι σε επαφή με το χέρι του Κουλιεράκη στην πλάτη του Ναβάρο.

Στο 27’ εκτελέστηκε το πέναλτι, ο Κοτάρσκι απέκρουσε εκπληκτικά το χτύπημα του Ποντένσε στην αριστερή γωνία, αλλά ο Κίνι πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 1-0.

Στο 29’ σε σέντρα του Κίνι από δεξιά, ο Ναβάρο πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ από το δεξί δοκάρι.

Σ’ εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε ν’ αντεπιτεθεί, αλλά δεν βρήκε μεγάλες φάσεις. Στο 32’ σ’ επίθεση διαρκείας το σουτ του Μπάμπα από το όριο της μεγάλης περιοχής κόντραρε. Στο 43’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-1. Ο Ζίβκοβιτς έφυγε απέναντι από τον Τζολάκη καθυστέρησε, εκτέλεσε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι κι έβαλε σωτήρια την κόντρα ο Τσικίνιο. Στην εξέλιξη το αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Μουργκ ήταν αδύναμο και κατέληξε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φάση για τον Ολυμπιακό. Στο 47’ ο Τάισον πιέστηκε, έχασε τη μπάλα και ο Ναβάρο εκτός περιοχής σούταρε τη μπάλα με το δεξί και την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 49’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε το φάουλ και ο Τάισον εκτέλεσε από τα 35 μέτρα με το δεξί, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μάρτινς και 2-0!

Ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη τους Ντεσπόντοφ, Σαμάτα, για ν’ αλλάξει τα πράγματα στην επίθεση, αλλά στο 61’ ήταν ο Ολυμπιακός που βρήκε το 2-0. Ο Όρτα πέρασε κάθετα στον Ποντένσε, αυτός έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Μαρτίνς, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Κοτάρσκι και πλάσαρε για το 2-0!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ψυχολογία και στο 68’ ο Ποντένσε έκανε το δεξί σουτ εκτός περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 70’ ο Ποντένσε μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά το δεξί σουτ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 77’ ο ΠΑΟΚ απείλησε. Μπαλιά του Κουλιεράκη, ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Ρέτσο κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Τζολάκης. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κουλιεράκης αμαρκάριστος με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε πάντως ικανός να αποφύγει την ήττα, ενώ στο 84’ δεξί σουτ εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Μείωσε ο Μάρκος Αντόνιο

Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν το 2-1 στο 92'. Ο Οζντόεφ άνοιξε αριστερά στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος γύρισε στη μικρή περιοχή και με προβολή ο Μάρκος Αντόνιο μείωσε σε 2-1. Στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και κέρδισαν ένα κόρνερ, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν σε μία απίθανη ισοφάριση.

O MVP

Ο Κίνι άνοιξε το σκορ κι αντιμετώπισε εξαιρετικά στην πλευρά του τον Τάισον και στη συνέχεια τον Ζίβκοβιτς. Δεν φάνηκε καθόλου η απουσία του Ροντινέι. Εξαιρετική εμφάνιση, όμως, είχε και ο Μαρτίνς, αλλά και οι Ποντένσε, Όρτα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο 2-0 του Μαρτίνς. Ο ΠΑΟΚ έκανε αλλαγές για να γίνει πιο επιθετικός, αλλά ελάχιστα λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 και πλέον τελείωσε η υπόθεση νίκη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Ολυμπιακός είχε 9 τελικές και ο ΠΑΟΚ 6. Τα οφσάιντ ήταν 5-2, τα φάουλ 17-7, τα κόρνερ 2-3 και τα γεμίσματα 3/20 έναντι 3/19.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι, Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (79’ Έσε), Ιμπόρα, Όρτα (85’ Καρβάλιο), Μάρτινς (78’ Μασούρας), Ποντένσε, Ναβάρο (85’ Ελ Κααμπί).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79’ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (74’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (59’ Ντεσπόντοφ), Τάισον (79’ Μάρκος Αντόνιο), Ζίβκοβιτς, Μπράντον (59’ Σαμάτα).