Αντώνης Παπακανέλλος: Ποιος είναι ο 18χρονος του Ολυμπιακού που χάζεψε όλη την Μπάγερν Μονάχου

Αντώνης Παπακανέλλος

i

© Intime

Αντώνης Παπακανέλλος: Ποιος είναι ο 18χρονος του Ολυμπιακού που χάζεψε όλη την Μπάγερν Μονάχου

Πάνος Κορομηλάς 19:47 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 12.03.2024

Ο Αντώνης Παπακανέλλος «συστήθηκε» στον κόσμο με ένα απίστευτο γκολ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού για τα προημιτελικά του Youth League. Ποιος είναι όμως ο 18χρονος χαφ που εντυπωσιάζει με τη φανέλα των ερυθρολεύκων;

Ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση για να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική φετινή του πορεία στο UEFA Youth League. Εμπόδιο του στον προημιτελικό ήταν η Μπάγερν Μονάχου, όμως τα παιδία του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου εντυπωσίασαν σε ακόμη ένα ματς, μετατρέποντας τον «άθλο» σε... πάρτι!

Προηγήθηκαν με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, οι Βαυαροί μείωσαν σε 3-1, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι παραπάνω. Κάπως έτσι, τα «μωρά» του Ολυμπιακού πανηγύρισαν μια ιστορική πρόκριση στον ημιτελικό της διοργάνωσης, εκεί που θα μονομαχήσουν με τον νικητή του ζευγαριού Ναντ - Κοπεγχάγη.

Ο Μουζακίτης άνοιξε το σκορ στο 17', πριν έρθει ο Αντώνης Παπακανέλλος να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Ο νεαρός χαφ, έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, πήρε μέτρα στο γήπεδο και αφού «άδειασε» δύο αμυντικούς της Μπάγερν, εκτέλεσε από πολύ δύσκολη γωνία, δίχως να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα του στη φετινή διοργάνωση, μετά από εκείνο που είχε βάλει στην εντός έδρας επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Λέτσε με 3-1. Τότε είχε ανοίξει το σκορ στο 20ο λεπτό του αγώνα, με ένα ακόμη εντυπωσιακό γκολ, δείχνοντας τον δρόμο για τη νίκη.

Ποιος είναι ο Αντώνης Παπακανέλλος

Ο Αντώνης Παπακανέλλος είναι 18 ετών, γεννημένος στις 11 Αυγούστου του 2005. Αγωνίζεται κυρίως στη θέση του επιθετικού χαφ, σαν «δεκάρι» πίσω από τον επιθετικό. Ωστόσο, μπορεί να παίξει και πιο πίσω σαν κεντρικός μέσος. Βρίσκεται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού από το 2012, αποτελώντας ποδοσφαιρικό «προϊόν» της ακαδημίας των Πειραιωτών και διακρίνεται για τις δημιουργικές αρετές του και την τεχνική του κατάρτιση.

Τη φετινή σεζόν, ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ομάδα Κ19 του συλλόγου, μετρώντας τέσσερις συμμετοχές. Γρήγορα όμως πήρε «προαγωγή» στον Ολυμπιακό Β', που αγωνίζεται φέτος στο πρωτάθλημα της Super League 2. Σε 10 συμμετοχές στον νότιο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας έχει βρει δίχτυα μία φορά, στην αναμέτρηση απέναντι στον Γιούχτα.

Έχει αγωνιστεί ως βασικός στις έξι από τις επτά αναμετρήσεις που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στο Youth League. Απουσίασε μόνο από το πρόσφατο ματς κόντρα στη Λενς, λόγω τιμωρίας.

Είναι μέλος των «μικρών» εθνικών ομάδων, μετρώντας τέσσερις συμμετοχές με την Κ17 και έξι με την Κ19.

Γίγαντες οι Νέοι του Ολυμπιακού, πάτησαν την Μπάγερν στο Μόναχο και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Youth League!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

18:55 - 12.03.2024

Γίγαντες οι Νέοι του Ολυμπιακού, πάτησαν την Μπάγερν στο Μόναχο και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Youth League!

Νέοι από… ατόφιο χρυσάφι! Η ομαδάρα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου «πάτησε» την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο με σκορ 3-1 και προκρίθηκε στους τέσσερις καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης!

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε το 2022, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην ανανέωση του έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Η παρουσία του τη φετινή σεζόν είναι εντυπωσιακή και μοιάζει δεδομένο πως το ζήτημα της παραμονής του θα απασχολήσει τους Πειραιώτες, καθώς βαδίζουμε προς την ολοκλήρωση της χρονιάς.