Ο Κορδόν περνάει από κόσκινο όλους τους δανεικούς!

Αντόνιο Κορδόν

i

©ElDesmarque

Ο Κορδόν περνάει από κόσκινο όλους τους δανεικούς!

Διονύσης Βερβελές 21:17 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 21:27 - 29.05.2023

Ο Κορδόν ξέρει τι έκαναν όσοι αγωνίστηκαν πέρσι ως δανεικοί από τον Ολυμπιακό σε άλλους συλλόγους και όπως φαίνεται δεν θα πάρουν πολλοί τη… δεύτερη ευκαιρία.

Κοιτάζει κανείς τους δανεικούς που έχει ο Ολυμπιακός και πιστεύει ότι στην προετοιμασία θα πάνε… 45 παίκτες. Ξεχάστε το, τέτοιο σκηνικό δεν… παίζει. Και δεν πρόκειται να γίνει, γιατί ο Αντόνιο Κορδόν με το «καλημέρα» έχει ξεκαθαρίσει την άποψή του. Μια ομάδα για να δουλέψει σωστά στην προετοιμασία, πρέπει να έχει συγκεκριμένο αριθμό ποδοσφαιριστών. Το περσινό λάθος δεν θα γίνει ξανά, αλλά για να συμβεί αυτό, υπάρχει ήδη η προεργασία.

Ο Ολυμπιακός έχει πλήρη φάκελο για όλους τους δανεικούς του. Ο Αντόνιο Κορδόν με το «καλημέρα», πήρε αυτά τα στοιχεία. Ξέρει τα πάντα. Ποιος έπαιζε που, τι έκανε μέσα στη χρονιά, τις οικονομικές συμφωνίες. Σε αυτό το πλαίσιο, θα κληθεί να παίξει τη δική του… μπάλα. Αν κρίνουμε από αυτά που μαθαίνουμε, λίγοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν τη δεύτερη ευκαιρία. 

Υπάρχουν βλέπετε και παίκτες που παρουσιάζουν τάσεις φυγής, τάσεις μη… επιστροφής, για να το διατυπώσω καλύτερα. Δεν θα έρθει πίσω στην ομάδα παίκτης που δεν πιστεύει, με το… ζόρι δεν μένει κανείς. Απλά αυτό που θέλει να γίνει ο Κορδόν, είναι να ξεκαθαρίσει η ομάδα τις προθέσεις της, να μην υπάρχουν «βαρίδια». Και οικονομικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έτσι, δεν φαίνεται πως θα κερδίσουν πολλοί το στοίχημα της δεύτερης ευκαιρίας. Ειδικά σε μια σεζόν που η ομάδα θα πάει για κινήσεις κομβικές, να φέρει παίκτες που θα βοηθήσουν πολύ, που θα έρθουν για να καθιερωθούν.

Ο Κορδόν ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στη σωστή αξιολόγηση του ρόστερ. Έχει, όμως, μπροστά του πολλά ζητήματα και τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Εδώ βλέπουμε πως ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί βασικές υποθέσεις, όπως π.χ. του Γκάρι Ροντρίγκες. Και θα υπάρχουν πάντα οι δανεικοί, που ενδεχομένως να ψάξουν με το «καλημέρα» την επόμενη ομάδα τους. 

Στην Τουρκία γράφουν για τον Μαντί Καμαρά που θα επιστρέψει από τη Ρόμα. Θα επιλέξει κάτι τέτοιο, όταν πριν λίγους μήνες έλεγε πως είναι για πολύ μεγαλύτερο πρωτάθλημα; Κάτι ακόμη. Ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να επωφεληθεί από όσους δεν θα μείνουν, να πάει στις καλύτερες δυνατές συμφωνίες. Οι όροι άλλωστε κάθε συμφωνίας, είναι σχετικοί. Γιατί και για τον Κούντε πολλοί έλεγαν πως ενεργοποιείται η οψιόν της Μπόχουμ, αλλά όπως επισημάναμε από την πρώτη στιγμή κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Εν αναμονή έτσι, με τον Ολυμπιακό να καλείται να ξεκαθαρίσει αρκετά θέματα ανοιχτά, πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν. Αυτός είναι ο στόχος του τουλάχιστον, η αρχική πρόθεση…